Ibis drukt Bernisse verder in de problemen

Sport 208 keer gelezen

Hellevoetsluis: De volleyballers van Ibis hebben wederom een belangrijke overwinning geboekt door Bernisse met een 3-1 (25-23, 25-23, 25-19, 21-25) nederlaag nog meer in de problemen te drukken. Terwijl de Hellevoeters in de zinderende eerste klasse A zijn opgeschoven naar de achtste plaats, staan de Bernissers met een gat van zes punten op de naaste concurrenten Spirit 2 en Hou Stand op degradatieplaats elf.

‘We hebben in mijn optiek een geflatteerde nederlaag geleden,’ meende playing/coach Edwin Ooms, die het moest stellen zonder Jaco Zaal en Sander van Linschoten. ‘De ploeg heeft in elke set keihard geknokt. We liepen in de eerste twee sets goed mee tot 23. Enerzijds kwamen we terug van een achterstand en in de tweede set verspeelden we tot twee keer toe een voorsprong. We bogen in de tweede set een 9-3 achterstand door een goede serviceserie van Onno van der Knaap en goede blokseries van Roderick van Heiningen en Freddy Koetse om in een 9-13 voorsprong en later 20-22, maar verloren de set. Koert de Gier haalde veel ballen van de grond en pakte ook zijn puntjes mee.’ Nadat Bernisse ook de derde set moest laten aan Ibis, kreeg Bernisse met Edwin Ooms op de middenpositie met een 21-25 winst toch nog loon na werken: 3-1. Bij Ibis ontbraken Ronald Ketelaar, Chris Jongejan en Arie Verkamman.

Ibis (heren): Fuan de Bruijn, Ivo Jacobs, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Dirk Jan Maller, Ralf Jansen, Stan Blokhuis.

Bernisse (mannen): Koert de Gier, Sebastiaan Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap, Freddy Koetse, Edwin Ooms, Arwin Vis.