Foto's: René Bakker
Foto's: René Bakker

Burgemeester heet nieuwe Nederlanders welkom

Actueel 70 keer gelezen

Spijkenisse- Sinds vanmiddag is Spijkenisse een groep nieuwe Nederlanders rijker. Burgemeester Salet heette alle pas geworden of bijna Nederlanders van harte welkom op de naturalisatiebijeenkomst.

Eed of belofte
In de burgerzaal van het stadhuis legden negen mensen ter plaatse, afhankelijk van hun keuze, de eed of belofte af. Met het nazeggen van de bijpassende woorden verklaarden zij het Nederlanderschap met alle bijkomende rechten en plichten te aanvaarden. Vervolgens ontvingen zij het officiële koninklijke besluit. Met felicitaties, een fleurige attentie en snoep voor de kinderen, werd de handeling afgesloten. Burgemeester Salet benadrukte dat men nu, met het Nederlanderschap, het recht heeft  een paspoort te krijgen en te stemmen. En dat het goed is om te stemmen en mee te denken: ‘Want dat mag u.’ Ze haalde ook het belang aan om overal aan mee te doen, het verenigingsleven, school, studeren en werk vinden.

Gelukkig worden in Nederland
Ze sprak de 39 nieuwe inwoners toe met:  ‘Fijn om u welkom te heten, ik hoop dat u het hier naar uw zin zult hebben, en gelukkig kan worden met diegene van wie u houdt.’ Met een officiële foto van alle eerder dit jaar of net geworden Nederlanders werd de bijeenkomst afgesloten. Voor alle genodigden was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje nog even na te praten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant