Archieffoto Peter de Jong

Bernisse pakt de draad tegen Flakkee weer op

Sport 102 keer gelezen

Middelharnis: Bernisse is de klap van Melissant snel te boven gekomen, want in de Pallandtpolder in Middelharnis werd Flakkee met 2-3 (0-2) verslagen. De Bernissers bezetten met een wedstrijd meer in de benen de tweede plaats in de vierde klasse G op zes punten van koploper Rockanje

‘Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was er geen vuiltje aan de lucht,’ gaf Peter Hoek aan dat zijn Bernisse op twee flaters van uitvallen na geen moment in de problemen is geweest. Na ruim een kwartier spelen schoot Niels Molendijk een afgeslagen vrije trap van Jeroen de Wit tegen het garen: 0-1. Halverwege het eerste deel verdubbelde Erik Hoek de marge door een strafschop binnen te schieten: 0-2. Na wat goede mogelijkheden kopte Berry de Ridder vijf minuten na rust op de paal. Mark Althusuis soleerde vervolgens op het uur door de Flakkeesse defensie naar de 0-3. Mo Baydar leek daarna op weg naar 0-4, maar de intikker van de middenvelder werd van de doellijn gemaaid. Een kwartier voor tijd deed Flakkee iets terug en bepaalde het de eindstand in de laatste minuut op 2-3.

Bernisse: Mitchell Dekker; Michael van der Velde, Mark Althusius, Roman Pardon, Tim Wijngaard; Marvin Jansen (85. Mathieu van der Meijden), Erik Hoek, Jeroen de Wit (87. Joris Bontenbal), Mo Baydar; Berry de Ridder, Niels Molendijk (70. Richard Schefferlie).