Foto: Edith Stolk
Foto: Edith Stolk

Shell Kinderraadsleden op De Maasoever?

Actueel 116 keer gelezen

Spijkenisse- Vanmiddag vond er op RKB De Maasoever een educatieve les plaats over de Shell Pernis Kinderraad. De Kleine Ambassade, een stichting die zich door middel van projecten inzet voor kinderparticipatie en mogelijkheden, organiseerde deze presentatie.

Best bijzonder
Tijdens de gastles luisterden ruim 100 leerlingen van de groepen zes en zeven naar Harmen van de Wetering van de stichting. Hij vertelde over de Shell en vooral over wat de Shell Kinderraad Pernis nu eigenlijk inhoud. Vragen als ‘Wie kent er iemand die bij de Shell werkt’ en ‘Wat is het logo van de Shell’ riepen  bij de meeste kinderen wel herkenning op. Er werd een film getoond over de werkzaamheden van de huidige Kinderraad. Hierin werd duidelijk dat het best bijzonder is wanneer je, door de directeur van Shell Pernis, als lid wordt geïnstalleerd.

Veiligheidsbril als idee
Interactieve themalessen, leren over veiligheid, werken in de techniek en gesprekken voeren met medewerkers van de Shell. Vooral het op jonge leeftijd meedenken en meedoen in de maatschappij is belangrijk. Met name in een omgeving waarin fabrieken en raffinaderijen een grote rol spelen. Zo bedacht de huidige Kinderraad  bijvoorbeeld een veiligheids(ofwel vuurwerk)bril. Deze kregen alle leerlingen na de presentatie ook uitgereikt. Toetreden tot de nieuwe raad is voor iedereen mogelijk. Wel wordt er een soort ‘sollicitatie’ verwacht. ‘Waarom zou jij in de Kinderraad willen, en waarom lijkt het je leuk’,  legt Harmen uit. Uit alle aanmeldingen worden 15 nieuwe leden gekozen, niet alleen uit Spijkenisse maar ook uit Hoogvliet, Vlaardingen en Schiedam. Voor wie meer wil weten over de Shell Kinderraad Pernis kan een kijkje nemen op de volgende site: www.dekleineambassade.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant