Jeffrey Pols, archieffoto Peter de Jong

SC Botlek onder de rode streep na uitglijder tegen SC Amstelwijc

Sport 137 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek heeft in de zespuntenwedstrijd op De Brug een kostbare 1-2 (0-2) nederlaag geleden tegen SC Amstelwijck. De Spijkenissers zijn door het verlies beland op de gevaarlijke dertiende plaats in de tweede klasse D. ‘Ik had gedacht dat we het goede gevoel van de wedstrijd tegen Neptunus/Schiebroek mee zouden nemen tegen Amstelwijck, maar het tegendeel bleek waar,’ verklaarde Rinus Schrijver de nieuwe nederlaag van zijn ploeg.

‘We stonden in een mum van tijd met 0-2 achter. De ploeg heeft in de tweede helft met veel passie en strijd geprobeerd de schade te herstellen, maar had ook het geluk niet mee.’ De SC probeerde na de treffer Jeffrey Pols (foto) na twee minuten spelen in de tweede helft de schade te herstellen, maar Jordy de Winter schoot één van de sporadische kansen in de wedstrijd voorlangs waardoor de score bleef steken op 1-2. ‘We hebben van alles geprobeerd, maar ook met vier spitsen konden we het tegen een agressief Amstelwijck niet afdwingen.’ Rinus Schrijver weet dat het in het restant van 19 minuten tegen Spirit twee voor twaalf is. ‘We zullen de 2-1 voorsprong op De Brug hoe dan ook over de streep moeten trekken, want anders maken we het onszelf wel heel erg moeilijk. We zullen vooruit moeten en uit deze moeilijke periode moeten komen. We hebben een goede groep, dus vertrouw ik er op dat het ook gaat lukken.’

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen, Dave Leurs (77. Steven Lans), Mike Hoendersloot, Patrick Klaris; Kenny Lopes Cruz (46. Glenn Meeles), John Lopes Cruz (66. Gerson Almeida), Jeffrey Pols, John Ackon; Jordy de Winter; Nasser Abdalla.