Foto: Peter de Jong.
Foto: Peter de Jong.

Robert Willemse wint Spark Marathon

Sport 173 keer gelezen

Zondag is de negende editie van de marathon van Spijkenisse verlopen met een nieuw record aantal deelnemers . Naast de hele marathon, werd ook de halve marathon, de tien kilometer en de vijf kilometer. In totaal deden 1505 deelnemers mee aan het loopevenement in Spijkenisse. De deelnemers werden weggeschoten door burgemeester Mirjam Salet. Het bleek een saaie marathon waarin de deelnemers last hadden van de weersomstandigheden. Er werd ruim boven de recordtijden gelopen. Winnaar van de negende editie van de marathon in Spijkenisse werd Robert Willemse uit Berkel en Rodenrijs.

De atleet had na afloop weinig woorden. Een echt goede tijd was de 2’37’37 dan ook niet. DE tweede tijd kwam van Barendrechter Aart Peter Baan die in 2’48”58 over de meet aan het Atletiekpad kwam. De bronzen medaille ging naar Jasper de Fré uit het Belgische Herentals in 2’50”15. Het record van Ralph Preibish ging er niet aan. De houder van het parcoursrecord kwam dit keer als achtste over de meet in 2’57”42, terwijl zijn record op 2’32 staat. Bij de dames ging de winst naar Sonja van Hecke uit Roosendaal. De snelste dame won met een tijd van 3’23”02. Het zilver ging naar Marianne van Hilst uit St. Jacobi parochie in 3’25”57. Irma Oosterman uit Spijkenisse wist beslag te leggen op de derde plaats bij de marathon voor de dames in 3’35”48. Op de halve marathon ging de winst naar Patrick Kwist uit Rotterdam in een nieuw parcoursrecord van 1’10”16. Bij de dames op de halve marathon ging de winst naar Amy de Zeeuw van Sprint Atletiek in 1’24”07. Op de tien kilometer bij de mannen ging de winst naar Menno Lieven uit Capelle aan den Yssel in 34’51. De snelste dame was Sabine Tiben uit Zwartewaal in 43’11. Op de vijf kilometer was er winst voor Menno Schouten in 15’21, de winst bij de kortste afstand voor de dames ging naar Tirza van der Wolf uit Reeuwijk in 17’38.

Ook dit jaar verliep alles weer uitstekend bij de marathon die van een route werd voorzien door Fred de Raaf. ‘Dit is de negende marathon die ik van de route voorzie. Ik doe het natuurlijk met de vele vrijwilligers bij Spark. We hebben de route dit jaar niet hoeven aan te passen’, zegt route Coördinator Fred de Raaf na de start van het evenement. ‘We hebben nu al ruim 1300 voor inschrijvingen, dat zijn er 200 meer dan vorig jaar op dezelfde tijd. We hebben mensen die voor het parcoursrecord kunnen gaan zorgen, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de weersomstandigheden’, zegt De Raaf voorafgaand aan de marathon. ‘Het parcours loopt via de Molendijk, het Hartelkanaal, Bij de centrale draaien we naar de Konijnendijk en vervolgens gaan we via de Oude Trambaan naar het Spui. Vervolgens is er een lus naar Simonshaven, vervolgens naar de Toldijk in Hekelingen, via de Drogendijk en Gatdijk naar de Maasboulevard. Dan loopt men onder de Spijkenisserbrug door en via het terrein van SC Botlek komt men weer terug bij Spark’, zegt Fred van der Raaf over het parcours. Volgend jaar wordt het tweede lustrum gevierd van de marathon van Spijkenisse. ‘Ja daar kijken we met elkaar erg naar uit. We willen dan zeker leuke dingen gaan doen. Het blijft ook gewoon de marathon van Spijkenisse zegt Fred de Raaf tot besluit, doelend op de naamswijziging in de Gemeente per 1 januari 2015. Wel zal de organisatie naar begin december moeten verhuizen, daar de Bruggenloop in Rotterdam volgend jaar op dezelfde datum als Spijkenisse wil gaan zitten. Wellicht dat de marathon dan naar 6 december zal moeten verhuizen. Alle uitslagen kunt u nalezen via www.uitslagen.nl.

Alex Hordijk
Fotografie: Peter de Jong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant