De Ontmoetingskern aan het Kon. Wilhelminaplein
De Ontmoetingskern aan het Kon. Wilhelminaplein

Jongeren organiseren etmaal Glazen Kerk

Actueel 96 keer gelezen

Spijkenisse - Van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis in Haarlem. Drie radio dj's van 3FM voeren dan actie voor 3FM Serious Request. Dit jaar is het doel: vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Tijdens deze dagen vasten ze en proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen. De jongeren van de Ontmoetingskerk in Spijkenisse willen geld bijeen brengen om te doneren. Ze hebben daarom een uitgebreide actie georganiseerd en vanaf zaterdag 20 december om 10.00 uur verandert de Ontmoetingskerk voor een etmaal in een Glazen Kerk.

Die zaterdag kunt u vanaf 10 uur in de Glazen Kerk een hapje en drankje kopen. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er een Kerstmarkt waar u laatste kerstinkopen kunt doen en lekkernijen als Glühwein, chocolademelk en kerstcake kopen. Tussen 13.00 en 15.00 uur worden workshops kerststukjes en/of vogelvoerhangers georganiseerd. Kinderen kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur mee doen aan Oudhollandse spelletjes als sjoelen, spijkerpoepen, ezeltje prik, koekhappen, etc.. Hiervoor kopen ze een strippenkaart. Van 14.00 tot 16.00 uur verzorgen de jongeren en andere vrijwilligers een Kerstbingo voor de bewoners in de Vierambachten.

Van 19.00 tot 21.00 uur zijn de jongeren bij (oudere) gemeenteleden thuis voor computer- en tabletlessen, om spelletjes te doen of puzzels te maken. Van 20.00 tot 22.00 uur kunnen alle belangstellenden tegen een kleine vergoeding mee doen aan Murphy’s Quiz.

Van 22.00 tot 10.00 uur worden de jongeren ‘ingesloten’ en doen klusjes voor gemeenteleden. Bijvoorbeeld schoenen poetsen, koper en zilver poetsen, fietsbanden plakken, was vouwen. Ze bakken ’s nachts ook taarten. Gedurende die uren is de kerk open voor een hapje en een drankje, de jongeren te steunen en ze te sponsoren. Van 11.00 tot 12.00 uur kunt u de ’s nachts gebakken taarten kopen. Kom langs en steun het doel van 3FM Serious Request. Volg de jongeren die dag via Facebook-GlazenkerkSpijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant