Afbeelding

De Oude Maas weer genomineerd als Excellente School

Actueel 77 keer gelezen

Spijkenisse- Net als vorig jaar is De Oude Maas met haar Techno MAVO door de jury genomineerd voor de titel Excellente School 2014. De uitnodiging kwam nagenoeg gelijk binnen met de uitslag van een onderzoek van RTL-Nieuws, waarbij de Techno MAVO met een 9,3 in de top 3 van de best presterende Mavo’s in de provincie Zuid-Holland staat.

Ook de basisberoepsgerichte leerweg van De Oude Maas scoort zeer goed met het gemiddelde cijfer 8,5 en is daarmee op basis van de laatste jaren de hoogste van de regio. Het resultaat van de kaderberoepsgerichte leerweg is eveneens ruim voldoende met het gemiddelde cijfer 7,2. 

RTL-Nieuws maakte 6 december jl. deze resultaten bekend op basis van de laatste eindexamencijfers. De resultaten van scholen voor voortgezet onderwijs zijn vertaald naar een rapportcijfer. Hierbij is vooral gekeken naar de vraag of scholen op alle vakken boven het minimum scoren. Cijfers zeggen uiteraard niet alles over de kwaliteit van een school. Naast deze cijfers is ook het oordeel van de inspectie over de resultaten van de school vermeld.

RTL-Nieuws baseert zich op de methode die professor Jaap Dronkers heeft ontwikkeld om de scholen voor voortgezet onderwijs een cijfer te geven. Het uiteindelijke cijfer van een school baseert RTL-Nieuws op het gemiddelde over de laatste drie jaren. Omdat de resultaten per school altijd pas later openbaar worden, zijn dat nu de jaren 2011, 2012 en 2013. Vanaf 2012 zijn de exameneisen verzwaard, waarbij de kernvakken Engels, Nederlands en wiskunde zwaarder meetellen.

De schoolleiding van De Oude Maas is erg blij met deze waardering en trots op het personeel en de leerlingen die met elkaar deze goede resultaten hebben behaald. Op maandag 26 januari  vindt de feestelijke bijeenkomst plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Staatssecretaris Sander Dekker zal daar aanwezig zijn om de predicaten Excellente School 2014 uit te reiken.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant