Foto: Anita Tempelman
Foto: Anita Tempelman

Schipperskinderen stapten in het huwelijksbootje

Actueel 229 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag vierde echtpaar Van Eijken-Troost het diamanten huwelijk. Schipperskinderen Henk van Eijken (84) en Roelie Troost (83), trouwden 60 jaar geleden in Hoorn, maar kennen elkaar al bijna hun hele leven.

Toen Henk 15 was had hij al een oogje op de toen nog maar 14-jarige Roelie. ‘Ik was helemaal nog niet geïnteresseerd; pas een jaar of vijf later sloeg de vonk over toen we elkaar zagen bij de schippersjeugdvereniging in Amsterdam’, vertelt mevrouw Van Eijken. Meneer Van Eijken werkte als schippersknecht en ging later varen voor Rijkswaterstaat. Het waren lange dagen; in het begin van hun huwelijk was hij soms weken van huis. In ’64 verhuisde het gezin naar Harlingen vanwege het werk. Ondertussen waren in Hoorn hun twee zoons geboren en kwam er in Harlingen nog een dochter bij. Inmiddels hebben Roelie en Henk ook zes kleinkinderen en één achterkleinkind. Mevrouw van Eijken runde het huishouden en draaide haar hand niet om voor het plakken van een band en andere klussen. ‘Mijn moeder was altijd zeer zelfstandig. Dat moest ook wel, want mijn vader was vaak en lang van huis’, aldus dochter Sjoukje.

Op de vraag wat het geheim is van zo’n lang en stabiel huwelijk, heeft Roelie het antwoord direct paraat: ‘Gevoel voor humor en een kort geheugen’! Inmiddels woont het echtpaar alweer 19 jaar in Spijkenisse, waar ook hun dochter met haar gezin woont. Burgemeester Salet kwam vandaag langs om hen te feliciteren. Ook ontvingen ze gelukwensen van Koning Willem-Alexander en de commissaris van de Koning. Volgende week leest u in Weekblad Spijkenisse het uitgebreide levensverhaal van dit diamanten paar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant