Foto's: Peter de Jong

Handballers HVOS houden hoofd niet koel

Sport 75 keer gelezen

Spijkenisse - Het had vooraf een mooi duel moeten worden tussen de twee meest productieve ploegen uit de hoofdklasse D, HVOS en DWS. De winst was voor de Spijkenissers van groot belang, omdat men met drie ploegen bovenaan stonden. De Schiedammers wilden graag meer in de middenmoot blijven. Het werd zondag in sporthal Olympia voor een groot deel een mooi duel, maar beslissingen van de scheidsrechters Goppel en Tijsma zorgde ervoor dat HVOS flink werd benadeeld en ook de eigen mensen van HVOS aan de wedstrijdtafel valt zaken aan te rekenen.

Het werd 31-32 voor de Schiedammers. De start van HVOS was overigens best goed. Het stond verdedigend goed opgesteld en aanvallend wilde het niet altijd lukken. Na tien minuten stond het 6-5 voor HVOS. Tot 7-7 ging het gelijk op en daarna konden de Spijkenisser handballers even uitlopen tot 11-8. Die voorsprong bleef tot aan de rust toen HVOS met 17-14 leidde. Na de thee werd het wat onvriendelijker. De ploeg die daar het beste mee om kon gaan was DWS. Als er al iemand in de buurt van hen kwam begonnen ze te gillen. De scheidsrechters gingen hier vooral in mee. De voorsprong van HVOS kon oplopen tot 26-20, maar ook nu bleken de Schiedammers over uitstekende schotkracht te beschikken. Ze begonnen daarnaast ook irritaties op te roepen. Bij een stand van 30-27, bij zowel scorebord als de aanwezige journalisten werd het ook de scheidsrechters teveel toen men vond dat de stand niet juist was. Tevens waren er mensen in het veld die er voor twee minuten uit moesten. Na ruim vijf minuten was de conclusie dat HVOS, dat eigenlijk al 31 punten had, terug ging naar 28 punten en DWS naar 27 punten. Tevens stond HVOS nog maar met vier tegen zes man in het veld. Hierop pakte DWS de voorsprong van 28-29, maar bij HVOS kon men toch het puntje weer terugpakken. Bij een 29-30 stand mocht HVOS opnieuw slechts vier spelers inzetten wegens tijdstraffen. Vervolgens krijgt DWS, nadat Wessel Knol de stand weer had gelijk getrokken, twee zeer belanden strafworpen kreeg en op 30-32 kwam. Vervolgens kwam men terug tot 31-323 en kreeg DWS opnieuw een strafworp. Die werd benut. De laatste bal van Wessel Knol die de eindstand op 32-33 bepaalde kwam te kort voor het einde om nog gelijk te maken. Na het laatste fluitsignaal werd het nog even grimmig tussen beide ploegen, maar werd ook dit weer snel gesust. ‘Ik heb die extra punten die jullie hebben gezien, niet gezien. Uiteindelijk telt wat de scheidsrechter aangeeft. Wij houden ons hoofd iets koeler. HVOS werd door de situatie van rommeliger. Gelukkig kon in met de druk omgaan door de strafworpen binnen te gooien’, zegt DWS speler Brian Houtzager na afloop. Wat zowel deze krant als het AD ook aandroeg bij de scheidsrechter. Wij hadden het fout gezien was het enige commentaar dat de scheidsrechters wilde geven. Bij HVOS was de nederlaag zuur. ‘Met de situatie van de scheidsrechter gaan wij niet goed om. Het is zo dat wij op cruciale momenten de koppen er niet bij weten te houden. We zaten in een goede flow. We missen echter wel ook open kansen. Zij gingen ons ook irriteren. Dit is zonde voor het kampioenschap. We moeten ons liet laten kennen. Vooraf hadden we op de punten gerekend. Die hebben we nu niet. We moeten nu hopen op een stunt tegen HVV dat nu alleen koploper is’, zegt Jaap Hagen na het tumultueuze duel. Dat duel staat komende zondag gepland.

Spelers HVOS: Edwin Gerritsen (Jeroen Versendaal); Wessel Knol (7), Raoul Knol (4), Remco Hagen (6), Jeroen Wegge (6), Roy Pals, Wouter van der Zwan (3), Jos van der Velden (2), Matthijs Loch (1) en Richard Sterrenberg (3).

Opstelling DWS: Jaco klepke, Pim Klepke, Brian Houtzager, Jeroen van Haasteren, Renaldo Au, Ricardo Clarijs, Timo Legerstee, Daan Vermeer en Mees Hoogsteger.