Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

ZKV kampt met personele problemen tegen Erasmus

Sport 62 keer gelezen

Zuidland: ZKV is het zaalseizoen met vier nederlagen op rij slecht begonnen. De nog puntloze Zuidlandse korfbalequipe verloor in de Drenkwaard de staartwedstrijd in de vierde klasse H met 9-13 (3-5) van Erasmus. Arie Muis valt echter niet te benijden, want zonder de al sinds maart geblesseerde Mona Nieuwenhuizen, Nicole van de Bie (knie) en de nog niet geheel fitte Arjan den Bakker en Patrick Schols moet hij teveel schuiven en inpassen om tot een acceptabel team te komen.

‘Het breekt de ploeg op dat het niet in een vaste samenstelling kan spelen,’ verklaarde de coach van ZKV, die zelfs een beroep moest doen op oudgediende Marion Jongejan. ‘Het is wachten totdat de geblesseerden weer geheel fit terugkeren.’ Zo bracht Arie Muis in de tweede helft met Daan Pols en Patrick Schols meer lengte in het team waardoor de Zuidlandse formatie door onder meer Agnes van Meurs wat meer scorend vermogen kon etaleren en van 5-9 terugkwam tot 8-9. ‘Het was jammer dat we er niet op en erover konden gaan. Toen Erasmus weer scoorde was het gedaan.’ ZKV speelt aanstaande zaterdag om 16.40 uur in de Campus in Hoogvliet tegen het hooggeplaatste Nikantes. Patrick Schols en Arjan den Bakker zullen er dan vanwege werkzaamheden niet bij zijn.

ZKV: Arjan de Bakker (1 keer, 45. Daan Pols), René Ruighaver, Agnes van Meurs (5 keer), Liesbeth Mooldijk; Rik Vermeer, 45. Patrick Schols), Stefan Knoester (2 keer), Naomi Koenz, Marion Jongejan (1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant