Foto's: Peter de Jong

Bernisse laat zich verrassen door Melissant

Sport 100 keer gelezen

Heenvliet: Peter Hoek had zijn spelers vooraf aan de wedstrijd nog zo gewaarschuwd voor Melissant. Je moet sterk rekening houden met Melissant dat met een goede reeks klinkende uitslagen tegen Herkingen ’55 (5-1), Vierpolders (2-4) en FIOS (6-0) tot de subtop is doorgedrongen.

De Bernissers ondervonden de kracht van Melissant op het zware veld aan de Groene Kruisweg aan den lijven, want het verloor kansloos met 1-4 (1-1). ‘Melissant zette de schouders er meer onder, was telkens een stapje eerder, zodat wij voornamelijk achter de feiten hebben aangelopen,’ erkende de trainer van Bernisse de verdiende nederlaag van zijn ploeg. Door de verrassende 0-3 overwinning van Rockanje bij SNS is de achterstand op de koploper in de vierde klasse G nu zes punten geworden. Bernisse begon overigens goed aan de wedstrijd, want na tien minuten spelen legde Berry de Ridder een aangever van Niels Molendijk in het Flakkeesse mandje: 1-0. Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers door een vrije trap vanuit het niets op gelijke hoogte: 1-1. De thuisclub begon goed aan de tweede helft, maar de doorgebroken Berry de Ridder werd op de rand van de zestien onderuitgeschoffeld. De scheidsrechter zag er evenwel niet meer in dan een gele kaart. Nadat Mo Baydar op de paal had geschoten, nam Melissant halverwege de tweede helft de leiding: 1-2. De thuisclub leek aangeslagen. Vijf minuten later liep Melissant via een strafschop uit naar 1-3 en vervolgens door naar 1-4. ‘Alle ballen vielen in het voordeel van Melissant. Zij hebben loon naar werken gehad,’ aldus Peter Hoek. Bernisse speelt aanstaande zaterdag in Middelharnis tegen Flakkee.

Bernisse: Mitchell Dekker; Tim Wijngaard, Mark Althusius, Roman Pardon, Michael van der Velde; Jeroen Breederland, Erik Hoek, Niels Molendijk, Mo Baydar; Berry de Ridder, Marvin Jansen (70. Mitchel Polet, 90. Frank Noordzij).