Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

SV Simonshaven wint broederstrijd tegen SCO ‘63

Sport 103 keer gelezen

Spijkenisse: SV Simonshaven heeft de derby tegen SCO ’63 met een 2-0 (0-0) overwinning afgesloten. Daarmee leidt SV Simonshaven de burenruzie aan de staart van de vierde klasse F met 11 punten voor Hekelingen (10 punten) en SCO ’63 (6 punten).

‘We hebben dik verdiend gewonnen van een enthousiast SCO ’63 dat leuk voetbal speelde, maar bij tegenslag de koppies liet hangen,’ verklaarde Richard van der Werf de overwinning van zijn team. De Spijkenissrs creëerden onder aan de Schuddebeursedijk enkele kansen, maar Dimitri Becht en Melcom Tjon-a-Fon sprongen daar slordig mee om. Aan de overzijde verzuimden Jeremy van de Ent, Jeroen de Kruik en Dave van Dongen de score voor de thuisclub open te breken. Nadat Dimitri Becht in het tweede deel op de paal had geschoten en Dave van Dongen nog twee kansen had laten liggen, nam Simonshaven halverwege de tweede helft de leiding. Jeroen de Kruik kopte een hoekschop van Richard van Baalen tegen de touwen: 1-0.  SCO ’63 probeerde de gelijkmaker te forceren, maar Jeroen de Kruik strandde na een lange solo vanaf de middenlijn op doelman Memmet Kar. Dezelfde doelman van de Spijkenissers ging in de laatste minuut in de fout, waarvan Dave van Dongen (foto) met een intikker dankbaar profiteerde: 2-0. ‘Als je weet waar we vandaan komen en hoe we bezig zijn is het een compliment aan de spelers dat we 11 punten hebben vergaard uit elf wedstrijden,’ aldus de trainer van Simonshaven. Serge Lopes meende dat zijn ploeg weer verzuimd had de kansen te benutten. ‘We waren technisch de betere ploeg, maar als je zelf niet scoort en achterin de nodige blunders maakt, kan je geen wedstrijd winnen,’ sloeg de trainer van SCO ’63 de spijker op de kop. SV Simonshaven speelt aanstaande zaterdag in en tegen het hooggenoteerde Oud-Beijerland. SCO ’63 neemt het om 14.30 uur op Oostbroek op tegen het nog puntloze BZC/Zuiderpark.

SV Simonshaven:  Bas Oster; Sander van Dongen, Erik Huizenga, Colin de Vries, Kevin Francois; Desney Hermsen, Dave van Dongen, Richard van Baarlen; Kay Larssen (65. Sylvester Mirer), Jeroen de Kruik, Jeremy van de Ent.

SCO’63: Memmet Kar; Kevin Dullemond (46. Ray Molina), Lucien Juliana, Ara, Remy Verweij; Lennard Udenhout (80. Condric), Jeanvre Andrea, Maëlo de la Court, Michael Brumey; Melcom Tjon-a-Fon, Dimitri Becht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant