Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Bernisse verrast Spirit

Sport 74 keer gelezen

Barendrecht: De volleyballers van Bernisse hebben in de Vrijenburgpoort in Barendrecht een nuttige 2-3 (25-20, 22-25, 31-29, 15-25, 10-15) overwinning geboekt. De Rozenburgers zijn ondanks de zege nog geenszins uit de zorgen, want zij bezetten in de eerste klasse A de voorlaatste plaats. ‘We zijn heel slecht begonnen. Komt ook omdat de scheidsrechter alles zag, zoals de handjes licht aan het net. Dat werkte voor ons niet echt motiverend,’ aldus playing/coach Edwin Ooms.

Nadat de eerste set met 25-20 werd verloren, veerden de Heenvlieters in set twee weer op met een goede 22-25. overwinning: 1-1. ‘We hebben in de tweede set met een positieve instelling alles gegeven.’ Bernisse moest echter wel eerst een 13-7 achterstand wegwerken, maar door een goede serviceserie van Edwin Ooms, ballenraper Sebastiaan Vermeul en afmaker Jaco Zaal werd de achterstand omgebogen in een 22-25 overwinning. De derde set was zinderend. Spirit kwam op 14-9, waarna Bernisse vol gas gaf en zelfs met 23-24 op setwinst stond. ‘Na een lange rally kwam Spirit toch weer op 24-24, waarna het heel spannend bleef tot 31-29. De Bernisser mannen hadden zich na de inspanningen in de voorgaande twee sets weer hersteld en veegden tot ieders verbazing Spirit met 15-25 van de mat, waarna de vijfde set ook nog met winst (10-15) werd meegenomen: 2-3. ‘We hebben met zeven man een terechte overwinning behaald en dat geeft weer moed voor de toekomst.’ Bernisse speelt aanstaande zaterdag om 20.00 uur in De Rozet de belangrijke derby tegen Vovero.

Bernisse (mannen): Jaco Zaal, Sander van Linschoten, Sebastiaan Vermeul, Roderick van Heiningen, Onno van der Knaap, Freddy Koetse, Edwin Ooms.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant