Afbeelding

Elf scholen doen mee aan Mediamasters

Actueel 79 keer gelezen

Regio - Meer dan 80.000 leerlingen uit groep 7 en 8 beginnen vandaag aan het interactieve MediaMasters. In vijf speeldagen leren de kinderen onder meer kritisch naar media kijken, de effecten van media te begrijpen en krijgen ze inzicht in hun eigen mediagedrag. Het spel vormt is een vast onderdeel van de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, die dit jaar van 21 tot en met 28 november loopt.

Tv, internet, social media, apps, games en smartphones: de mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos. Tijdens opdrachten in het spel leren kinderen over media. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog?

In het verspreidingsgebied van Weekblad Spijkenisse/Bernisse nemen basisscholen ook deel: In Heenvliet doet De Tweespan mee, in Rozenburg De Rozenhorst en in Spijkenisse De Akkers, Marimba, Gelinckschool, De Rank, De Klinker, De Duif, Het Anker, Het Baken en De Hoeksteen. De klas die het spel wint mag een dag op bezoek bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant