SC Botlek zet Piershil opzij

Sport 77 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek heeft zaterdag goede zaken gedaan door thuis te winnen van Piershil. Het werd 2-0 voor de formatie van Rinus Schrijver, die voor rust al leidde met 3-0. Al na twee minuten was het John Ackon die profiteerde van een slechte terugspeelbal en de 1-0 aantekende. Na een half uur was het Jordy de Winter die de score wist te verdubbelen en vijf minuten voor rust was het Nasser Abdalla die voor de ruststand van 3-0 zorgde.

Halverwege de tweede helft was het een kopbal van Steven Lans die de eindstand op 4-0 bepaalde. ‘Het was een moeilijke wedstrijd vandaag. Het viel een keer onze kant op. Mijn ploeg is tot alles in staat ook als ze 3-0 voor staan kan een tegentreffer fataal zijn. De 4-0 is geflatteerd, maar zeker na rust is het dik verdiend. Piershil heeft een uitstekende ploeg. Onze keeper heeft vandaag echt zijn meerwaarde getoond door veel te pakken’, zegt Rinus Schrijver na het duel.

Opstelling SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen (70 Gerson Almeida); Dave Leurs; Mick Loendersloot; Dave Leurs; Patrick Klaris (80 Gerson Silva Almeida); Glenn Meelis (70 Jamal Abdalla); Kevin Lopes Cruz; Jeffrey Pols; Jordy de Winter; Nasser Abdalla en John Ackon (46 Steven Lans).