Foto: Peter de Jong
Foto: Peter de Jong

Waterpoloërs winnen nipt van hekkensluiter

Sport 86 keer gelezen

Spijkenisse - De heren van De Kempvis hadden zaterdag een makkelijke avond verwacht in het Rivierabad. Het werd echter anders. De nummer laatste ZPS, vorig jaar nog een niveau lager actief, bleek een lastige tegenstander voor de Spijkenissers. Die wonnen wel met 13-12, bij rust stond het 7-6 voor De Kempvis, dat met de overwinning naar de derde plaats stijgt.

‘We begonnen goed maar ZPS kon elke keer weer bij komen de eerste periode werd afgesloten met een 4-3 voorsprong. In de tweede periode kwam ZPS eerst weer langs zij maar daarna konden wij drie punten uitlopen ook nu weer werden de goede momenten afgewisseld met mindere en kon ZPS voor het einde van de periode nog de aansluit treffer maken 7-6’zegt Nico van Nieuwamerongen na afloop. ‘De derde periode was de bezieling weg waarschijnlijk doordat we steeds niet door konden drukken. De periode werd verloren maar we konden nog wel een stand van 10-10 op het bord zetten. Ondanks mijn peptalk zat de klad er nog steeds in. ZPS liep uit naar een 10-12 voorsprong. Verschillende spelers "zwommen" op hun achterste benen. de ommekeer kwam toen Kerem  met een steal de aansluit treffer maakte. je zag dat de speler het geloof er weer in kregen de sterk spelende Menno en Remco van de Werf schoten de aansluit en de winnende goal erin. De laatste 20 sec werd het nog echt  spannend deze moesten we met een man minder uitspelen door de zeer attente en door jagende Remco van Nierop kregen we de bal weer in bezit en behielde de overwinning’, meent de coach. Zaterdag is ZPC de Gouwe de tegenstander van de Spijkenissers.

Spelers Kempvis: Henk de Bruijn; Remco van der Werf (3), Remco van Nierop, Peter Verschoor (1), Djurre Haitsma (1), Sidney Davids, Kerem Tunca (2), Bas Havelaar (2),  Marcel Bakker, Menno de Vries (4).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant