SCO’63 zonder keeper langs DRL

Sport 39 keer gelezen

Spijkenisse - SCO’63 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan onderin de vierde klasse F. De ploeg van Cesar Lopes won met 3-2 van DRL, maar de wijze waarop dat gebeurde was apart. Al na tien minuten kwam de ploeg uit Spijkenisse met tien man te staan door een rode kaart van doelman Jeffrey Hoenshuh.

Er werd besloten om niet een speler te wisselen, maar om verdediger Remy Verweij in het doel te zetten. Dat pakte ook nog eens goed uit. Eerst was het Dimitri Becht die voor de openingstreffer zorgde en de Rotterdammers kwamen vervolgens langszij. Hierna was het Micheal Bruni die voor de 2-+1 zorgde en Mailo de la Court bracht de Spijkenissers zelfs op 3-1. Uiteindelijk werd het nog 3-2. ‘De overwinning is dik verdiend en dat met een man minder. Na tien minuten maakte de doelman volgens de scheidsrechter buiten zijn gebied hands en de speler was doorgebroken. Hij mocht gaan douchen. Hierna kregen we zoveel kansen, het had wel 6-0 kunnen staan. We besloten om een speler in het doel te laten plaatsnemen. Die heeft echt niets te doen gehad’, zegt Cesar Lopes na het duel. Zaterdag speelt de ploeg bij koploper GOZ. SCO’63 staat nu twaalfde.

Opstelling SCO’63: Jeffrey Hoenschuh; Remy Verweij; Luciën Juliana (85 Kevin Dullemond); Aschraf Rahil; Anthony Kouwenberg; Melcon Tjon a Fon; Leo Maromero; Ray Molina; Micheal Bruni; Mailo de la Court en  Dimitri Becht.