Afbeelding

Jaarlijks bijna 7 miljoen voor hulp

Actueel 63 keer gelezen

Spijkenisse/Bernisse - In Theater de Stoep ondertekenden vrijdag 37 zorgaanbieders en de wethouders Kruikemeier en Van der Schaaf van Bernisse en Spijkenisse een overeenkomst. Die overeenkomst is het gevolg van de overheveling van taken van de overheid naar gemeenten. De gemeenten moeten vanaf 1 januari 2015 de individuele begeleiding en de dagbesteding voor mensen met een beperking geregeld hebben.

Bernisse en Spijkenisse kopen de individuele begeleiding en dagbesteding in met het Dynamisch Selectiemodel. Dit betekent dat bij iedere hulpvraag de aanbieder wordt gekozen die de beste ondersteuning kan bieden. De 37 zorgaanbieders werden in de afgelopen maanden geselecteerd via een aanbestedingsprocedure. Per jaar wordt aan deze nieuwe ondersteuningstaken een bedrag van 6,8 miljoen euro besteed.

Door alle wijzigingen op het gebied van zorg, welzijn, jeugdhulp en bijstand wordt de nieuwe gemeente Nissewaard verantwoordelijk voor vrijwel de gehele maatschappelijke ondersteuning van haar inwoners. Jong of oud, rijk of arm, gezond of hulpbehoevend, voor alle inwoners van de gemeente gaat er iets veranderen.

Nissewaard moet daarbij méér doen, terwijl er minder geld is dan in de oude situatie. Dat vraagt om een andere manier van werken. Daarom wordt de aanspraak op zorg en ondersteuning minder vanzelfsprekend. De gemeente gaat steeds na wat inwoners zelf of met hulp uit hun omgeving kunnen doen. Wie écht niet zonder professionele ondersteuning kan, zal deze ook krijgen. De ondersteuning van de professionals is er meer op gericht om mensen te helpen zélf hun leven weer op orde te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant