Foto's: René Bakker
Foto's: René Bakker

Update: Rotonde Hekelingen klaar (+ VIDEO)

Actueel 288 keer gelezen

Hekelingen – Na enkele korte toespraken van wethouder Mourik en vertegenwoordigers van waterschap Hollandse Delta en bouwbedrijf KWS, werd met een ‘rondje rotonde’ de officiële opening van de onlangs aangelegde rotonde bij Hekelingen gevierd.

Kosten gedeeld
De kosten voor de aanleg  waarvoor de plannen als acht jaar ‘in het vat’ zaten, werden gedeeld door gemeente, het waterschap en de stadregio. Er moest echter lang worden gepuzzeld om gelijktijdig enkele andere problemen rondom de voormalige gevaarlijke kruising op te kunnen lossen. Dankzij het nu vrij liggende fietspad kan het langzaam verkeer veilig oversteken.

Duiker vervangen
Het waterschap verving gelijktijdig de duiker die in de naastgelegen boezem en onder de Dorpsstraat, de toegangsweg naar het dorp, lag. Door de bouw van een nieuw gemaal aan de Schuddebeursedijk zou de oude duiker niet meer voldoen. De nieuwe duiker werd mede door het verbreden en verleggen van de weg 50 meter lang en verdubbelde in doorsnede. Vanwege de slappe bodem is de duiker onderheid met 45 heipalen. Op die manier is de waterafvoer voor het achterliggende gebied in de toekomst gewaarborgd. Hollands Delta beheert 1300 kilometer weg en 300 kilometer fietspad in haar gebied. Volgende week wordt het nieuw aangelegde buitendijkse fietspad langs het Spui bij Hekelingen geopend en binnenkort starten onderhoudswerkzaamheden ter verbetering van de verkeersveiligheid aan de Garsdijk van Hekelingen naar Simonshaven.

Smart RTV maakte de volgende impressie:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant