Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse sluipt naar linker rijtje

Sport 71 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag een nuttige 2-1 (1-1) overwinning behaald tegen hekkensluiter Kloetinge. De Spijkenissers zijn na achtereenvolgende nederlagen tegen koploper Katwijk (2-1), titelkandidaat ASWH (0-1) en FC Rijnvogels (4-1) met 10 punten uit de laatste vier wedstrijden opgeklommen naar de gedeelde zevende plaats in de hoofdklasse B.

‘Het waren drie belangrijke punten en winnen we aanstaande zaterdag bij ’s-Gravenzande, dan doen we goede zaken. Maar zover is het nog lang niet. Tegen Kloetinge was het dramatisch slecht, dus zullen we veel beter voor de dag moeten komen,’ sprak trainer Peter Wubben zowel lovend over de voorbije resultaten als kritisch over het vertoonde spel van zijn ploeg. Spijkenisse begon op het sportpark Jaap Riedijk overigens goed aan de wedstrijd, want na zes minuten spelen lag de bal al in het Zeeuwse mandje door toedoen van schutter Jeffrey Duijnstee, die een afgemeten pass van Shane van den Engel tegen het garen jaste: 1-0. De thuisclub verzuimde de score vervolgens op te voeren, daar Jeffrey Duijnstee en Ruperto Dorothea enkele fraaie kansen lieten liggen. Tien minuten voor rust kwam het aandringende Kloetinge langszij: 1-1. Peter Wubben besloot tijdens de rust een sterk blok op het middenveld te vormen. Dat leidde na vijf minuten spelen in een nieuwe voorsprong door Ruperto Dorothea, die een één/twee combinatie met een doeltreffend schot afrondde: 2-1. ‘Daarna was het alleen maar tegenhouden, zonder dat Kloetinge echt gevaarlijk kon worden, maar kwamen we er aanvallend niet meer uit,’ aldus Wubben. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het Julianapark in en tegen FC ’s-Gravenzande.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Delrencio dos Reis, Bart van Muyen, Elwin Spoel; Mark Bevaart, Shane van den Engel, Jerson Rebeiro (70. Breuklin Almeida); Ruperto Dorothea (86. Jazzy Adams), Jeffrey Duijnstee, Emir Jasarevic (60. Djerreld Muntslag).