Archieffoto: Peter de Jong
Archieffoto: Peter de Jong

Bernisse klaar voor topper tegen SNS

Sport 151 keer gelezen

Achthuizen: Bernisse heeft zich met de 1-2 (0-1) overwinning in Achthuizen tegen FIOS kandidaat gesteld voor de eerste periode. De Heenvlieters, die de derde plaats bekleden in de vierde klasse G op drie punten, maar met een beter doelsaldo, achter koploper Rockanje en één punt achter ligt op SNS, zal dan aanstaande zaterdag op het sportpark langs de Groene Kruisweg eerst moeten afrekenen met SNS. ‘Ik denk dat we de klus tegen SNS wel gaan flikken, maar dan nog zijn we afhankelijk van het resultaat van Rockanje dat in Middelharnis moet verliezen van De Jonge Spartaan,’ stelde Peter Hoek.

‘SNS won met 6-2 tegen DVV, terwijl wij er 3-3 tegen speelden. Dus ik denk niet dat ik aan mijn spelers de kracht van SNS hoeft uit te leggen,’ verwacht de trainer van Bernisse een gemotiveerde ploeg tegenover de club uit Stad aan het Haringvliet. Peter Hoek was overigens blij met de zege in Achthuizen. ‘FIOS staat er weliswaar niet zo goed voor, maar als die ploeg weer compleet is, gaan er aangejaagd door dat fanatieke publiek nog wel een aantal met poep in den broek sneuvelen. Ik ben in elk geval blij dat we FIOS met drie punten in de pocket gehad hebben.’ De Bernissers kwamen na een lange zoektocht eindelijk in het ritme en dat resulteerde zo vlak voor rust in de openingstreffer van Erik Hoek (foto), die een aangever van Jeroen de Wit afrondde: 0-1. Na een uur spelen kreeg een speler van FIOS zijn tweede gele kaart en moest met tien man verder. ‘Dat maakte bij die mannen niet uit, want zij bleven voor storm zorgen.’ Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd gespeeld, toen Niels Molendijk op tijd op de afspraak was om de hoekschop van Jeroen de Wit tegen het garen te koppen: 0-2. Op slag van rust kwam FIOS nog op 1-2, maar hield Bernisse de poort naar doelman Mitchell Dekker in de extra tijd hermetisch afgesloten.

Bernisse: Mitchell Dekker; Michael van der Velde, Roman Pardon, Tim Wijngaard, Jean Paul Kers (60. Niels Molendijk); Mitchel Polet (70. Rick Onderstal), Jeroen de Wit, Erik Hoek, Mo Baydar; Marvin Jansen, Michel Hiwat (35. Jeroen Breederland).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant