Bernisse trekt in staartwedstrijd aan kortste eind

Sport 66 keer gelezen

Zuidland: De volleybalsters van Bernisse hebben in de Zuidlandse Drenkwaard een kostbare 2-3 (20-25, 17-25, 25-19, 25-23, 7-15) nederlaag geleden tegen Flits. De Heenvlietsen begonnen de eerste set goed, namen een voorsprong van 17-13, maar zagen de voorsprong door een foutenlast als sneeuw voor de zon verdwijnen en bleek Flits ook niet meer te kunnen achterhalen: 20-25.

Nadat de Bernissers ook de tweede set met 17-25 hadden moeten inleveren, was daar toch de veerkracht. Charlin van der Stoep verkaste naar de buitenaanval en scoorde de nodige punten, terwijl Eugenie Ooms-Verweel diverse ballen van de grond raapte, waardoor een nieuwe aanval kon worden ingezet: 25-19. De vierde set leek met een achterstand van 4-10 snel gespeeld, maar puntje voor puntje kropen de Heenvlietsen met 12-13 en vervolgens een verre 19-23 weer dichterbij. Bernisse boog de achterstand in het diepst van de finale om in een knappe setwinst van 25-23: 2-2. ‘We kwamen in de vijfde set al snel met 0-6 achter en toen was het over,’ aldus coach Edwin Ooms. Bernisse bezet in de lang gerekte middenmoot in de eerste klasse A de voorlaatste plaats. Bernisse speelt aanstaande zaterdag in ’t Paradijs in Oud-Beijerland om 13.00 uur tegen DVO 2.

Bernisse (vr.): Lisenka Brons, Aletta van der Ploeg, Patricia Smits, Jolanda Pols, Eugenie Ooms-Verweel, Charlin van der Stoep, Yolanda Bouman, Truus Verhoef.