Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

PFC na zege op Excelsior ’20 bijna periodekampioen

Sport 114 keer gelezen

Geervliet: PFC heeft door een nipte, maar dik verdiende 1-0 (0-0) overwinning tegen Excelsior ’20 in de tweede klasse D afstand genomen van het puntenmorsende Gouda. De formatie van trainer Francis Janse heeft door dit resultaat aanstaande zondag in Oostvoorne aan één punt genoeg om de eerste periode in de wacht te slepen. ‘We waren veel beter, maar bleken niet in staat om de bal binnen te schieten, dus bleef het met de benauwde voorsprong oppassen,’ aldus Francis Janse.

Wesley Schouten kreeg op het sportpark onder aan de Toldijk in de eerste helft drie grote kansen om zijn ploeg op winst te zetten, maar even zovele keren faalde de zwervende middenvelder door voorlangs het doel te mikken. De Geervlieters, die uitkwamen zonder de geschorste doelverdedigers Serhan Teenekocioglu en Rini Stoppelenburg, hadden daarbij ook nog eens pech, toen Marcello Gomes da Veiga een vrije trap op de lat deponeerde en Jefgeni Liesdek strandde op de Schiedamse keeper. Vlak na de rust werd dan toch eindelijk het ijs gebroken, toen Wesley Schouten zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. De thuisclub wilde meteen doordrukken om de marge te verdubbelen, maar Steve Kot en Jefgeni Liesdek zagen geen kans om de Schiedamse goalie voor de tweede keer het nakijken te geven. ‘Het bleef met een marge van één goal dus billen knijpen.’ De coach van PFC kreeg tien minuten voor tijd een domper te verwerken, toen Wesley Schouten ongelukkig in botsing kwam met de doelwachter en vervolgens met waarschijnlijk een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd. ‘Het spel heeft circa een kwartier stilgelegen. Daarna zijn we nog enkele keren goed weg gekomen,’ doelde Francis Janse op de knappe redding van Erwin van Trigt, die een vrije trap over de kruising tikte.’ PFC speelt aanstaande zondag om 14.00 uur in Oostvoorne de streekderby tegen OVV.

PFC: Erwin van Trigt; Jock de Burgo 75. Kevin Lens), Jerry Fortes, Stevie de Brito, Shubert Rojer; Wesley Schouten (80. Berkan Bayraktar), Vailon Ligeon, Marcello Gomes da Viega; Rowan Zechiel, Jefgeni Liesdek, Abner Viera Mendes Teixero (72. Steve Kot).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant