Archieffoto: Peter de Jong

Hekelingen verspeelt 2-0 voorsprong tegen Zinkwegse Boys

Sport 69 keer gelezen

Hekelingen: Hekelingen heeft een goede gelegenheid aan zich voorbij laten gaan door de wedstrijd tegen Zinkwegse Boys na een 2-0 voorsprong met een overwinning af te sluiten. De mannen van Ad Reijtenbagh gaven de wedstrijd in twintig minuten volledig uit handen: 2-3 (0-0).

‘We kwamen met twee wissels goed uit de kleedkamer en stonden na een kwartier spelen met 2-0 voor. Na de eerste tegentreffer was het helemaal over. In plaats van de ballen te ruimen, wilden we het voetballend oplossen. Dat is het verschil tussen de jeugdigheid en ervaring.’ Zinkwegse Boys kreeg op het Sportpolderpark in het eerste bedrijf de beste mogelijkheden, maar de Hekelingers hielden met doelman Wesley de Vos aan het hoofd het doel schoon. Hekelingen had met Muni Thode voor Robin Boer en Basim Khallouf voor José Ayala noeste plannen. Na enkele minuten spelen nam de thuisclub door een fraaie actie van Joey Wertz (foto) met 1-0 de leiding. Even later werd het zelfs 2-0 door Muni Thode, die goed voorbereidend werk van Joey Wertz afrondde: 2-0. ZB kreeg halverwege de tweede helft met de 2-1 de geest en boog de achterstand in de resterende tijd om in een 2-3 overwinning. Hekelingen, dat in de vierde klasse F de tiende plaats bezet, speelt aanstaande zaterdag in Mijnsheerenland tegen het nog ongeslagen GOZ.

Hekelingen: Wesley de Vos; Tjerk van der Graaf, Abdulla Dahr, Louis Kammermans, Coen Spitters (80. Chandley Gijsbertha); Joey Wertz, Zakaria Cheikh, Robin Boer (46. Muni Thode); Bilal Tsouli, Jessy Povinelli, José Ayala (46. Basim Khallouf).