Afbeelding

Hockeyers Spijkenisse verrassen tegen Scoop Delft

Sport 150 keer gelezen

Delft: De hockeysters van HV Spijkenisse hebben een knappe 3-4 (1-2) overwinning behaald tegen Scoop Delft. Daarmee zijn de Spijkenissers in de derde klasse B op de achtste plaats in een wat veiliger vaarwater gekomen. ‘We waren enkele keren heel dicht bij een overwinning, maar verloren nipt of speelden gelijk en nu viel het kwartje gelukkig eens de goede kant op’, aldus de opgeluchte coach Erik Beekman.

‘We kwamen met goed hockey telkens een heel eind, maar eenmaal binnen de cirkel verzuimden we onszelf te belonen en dat was best frustrerend.’ De formatie van Erik Beekman met Hellevoeter Mathijs Schoon (ex-HC Voorne) in de gelederen begon het duel op het sportpark van de TU in Delft behoudend. Nadat Scoop twee mogelijkheden met de goed ogende doelman Sander de Kam voor zich had laten liggen, nam Spijkenisse de leiding door Boris de Puij, die een afgemeten pass van uitblinker Jelle Kuurstra (foto) tegen het garen pushte: 0-1. De bezoekers wilden de marge zo snel mogelijk verhogen, maar in plaats van 0-2, viel daar de domper uit een counter: 1-1. De veerkracht van de geelhemden bleek groot, want op slag van rust spoelde Jelle Kuurstra met een benutte strafcorner de teleurstelling weer helemaal weg: 1-2. De tweede helft was zeker zo aantrekkelijk. Scoop zette veel druk naar voren, maar het was Spijkenisser Jelle Kuurstra, die met twee benutte strafcorners de stand op een comfortabele 1-4 voorsprong bracht. Scoop Delft kwam in de slotfase door onder meer een omstreden strafcorner terug tot 3-4. HV Spijkenisse speelt aanstaande zondag om 14.45 uur op het sportpark Groenewoud tegen titelkandidaat Dopie uit Delft.


HV Spijkenisse (mannen): Sander de Kam; Marco Molendijk, Nino Bellaard, Mitchel Veloo, Alain Noels; Martijn Been, Fabian Bellaard, Pim Muller; Jelle Kuurstra, Maarten Bosman, Alexander Taat. Douwe Snel, Boris de Puij, Contijn Taselaar, Mathijs Schoon en Mees Taselaar kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant