Abbenbroek bewijst zichzelf goede dienst tegen LMO

Sport 165 keer gelezen

Rotterdam: Abbenbroek heeft zich afgelopen zondag na drie nederlagen op rij een goede dienst bewezen door de staartwedstrijd in de derde klasse D in Rotterdam-Zuid tegen LMO met een 0-2 (0-2) overwinning af te sluiten. Daarmee zijn de mannen van trainer Bert van der Lijn op de tiende plaats in een wat veiliger vaarwater gekomen.

Abbenbroek was in de eerste helft de bovenliggende partij en nam door een uitstekende vrije trap van Roy Verwijs over de muur een verdiende 0-1 voorsprong. Vlak voor rust ontfutselde Kevin Dijksman (foto) na onder meer goed stoorwerk van Glenn van der Graft de bal en schoot deze vervolgens onberispelijk in de kruising: 0-2. Dezelfde Glenn van der Graft leek in de hervatting op weg naar de 0-3, maar de Abbenbroeker werd binnen de lijnen onderuit geschoffeld. Tot ieders verbazing legde de bedenkelijk leidende scheidsrechter de bal buiten de zestien. Nadat Kai Zeegers nog een kans had laten liggen, vond Abbenbroek het welletjes. Na een uur spelen laaiden de gemoederen weer op, toen doelman Michael Mikkers na een gevangen bal door drie LMO-ers fel op de huid werd gezeten. Mikkers duwde één van de spelers opzij, waarop de scheidsrechter tot het belachelijke idee kwam om de doelwachter van Abbenbroek rood te geven. Met Roy Verwijs in de goal speelde Abbenbroek de wedstrijd met tien man gemakkelijk uit. ‘Dit was een belangrijke overwinning, maar hebben de punten met de rode kaart voor Michael duur betaald gekregen,’ aldus Bert van der Lijn. Abbenbroek speelt aanstaande zondag om 14.30 uur op het sportpark onder aan de Gemeenlandsedijk tegen laagvlieger Hermes DVS.

Abbenbroek: Michael Mikkers; Arjan Blaak, Ben Kremers, Jordi de Looze, Jeroen Eerland; René Moerman, Jean Paul van Diggelen, Glenn van der Graft (84. Desmond van Dorp); Ron Verwijs, Kevin Dijksman (86. Marcel de Geus), Kai Zeegers (70. Danny Kanselaar).