Archieffoto Theo van Kralingen

PFC na thriller uit de beker

Sport 186 keer gelezen

Leidschendam – PFC heeft zondag het toernooi om de districtsbeker nog niet hoeven te verlaten. Tegen zondag eersteklasser RKAVV werd het de tweedeklasser uit Geervliet met 4-4. Echter de formatie van Francis Janse verloor het duel niet alleen, maar eindigde de wedstrijd met acht man.

Bij rust was het een hele andere wedstrijd, toen stond de ploeg achter met 2-0. Tien minuten voor de thee was het Jedsel Mares die voor 1-0 zorgde. Na een overtreding in de slotminuut voor rust wees scheidsrechter Straver naar de stip en kon Rowendy Schoop vanaf elf meter de bal achter doelman Rini van Stoppelenburg trappen. Toch kwam PFC sterk uit de kleedkamer. Acht minuten na de thee was het Rowen Zechiël die de aansluitingstreffer voor de Geervlieters binnen kopte. Binnen vijf minuten wist men bij PFC de spanning volledig terug te brengen toen Jefgeni Liesdek alleen voor doelman Steffens kwam en de gelijkmaker wist binnen te tikken. Na een uur spelen moest de formatie uit Bernisse verder met tien man, na een overtreding van Kevin Lenz kreeg hij geel. Vervolgens bleef hij door mekkeren en kreeg hij van leidsman Straver een tweede gele kaart erachter aan. Toch bleef PFC doorgaan. Na een overtreding ging de bal opnieuw op de stip, nu voor de Geervlieters. Het was Rowan Zechiël die vanaf elf meter de 2-3 binnen trapte en twee minuten later was het Jefgeni Liesdek die profiteerde van slecht dekken bij de Leidschendammers en de stand naar 2-4 tilde. Vervolgens ging Rini Stoppelenburg de fout in bij een kans voor de thuisploeg en kreeg de doelman direct rood van arbiter Straver. Tevens kreeg RKAVV de mogelijkheid om voor de tweede keer vanaf elf meter binnen te trappen, maar invallende doelman Serhan Tenekecioglu pakte de strafschop die werd ingeschoten door Rowendy Schoop. Vervolgens mocht na een rode kaart ook Tenekecioglu binnen vijf minuten vertrekken. Weer kreeg PFC een strafschop tegen. Nu was het Schoof die wel de pingel wist te verzegelen en de 3-4 binnen schoot van de penalty stip achter speler Kot die in het doel kwam te staan. Tien minuten in de extra tijd na een corner wist Rowendy Schoop de gelijkmaker binnen te schieten. Strafschoppen moesten dus de winnaar bepalen en met een speler (Steve Kot) in de goal bij PFC was dat een onmogelijke opgave. Die strafschoppenserie ging verloren met 4-2. ‘Ik heb het er moeilijk mee, dit heb ik nog nooit mee gemaakt in de dertien jaar dat ik bij PFC rondloop’, zegt elftalleider Han Zevenbergen na afloop. ‘De rode kaarten voor de doelmannen is allebei code drie, dus ernstig gemeen spel, met twee benen inkomen. Het was een schitterende wedstrijd, we begonnen heel sterk. Dan komen we achter en krijgen we kort voor rust nog een strafschop tegen. We hadden echt moeten winnen, maar door het hele gedoe komen er strafschoppen en verlies je. We hebben een probleem de komende weken in de goal. Ik hoop dat het bij één duel blijft, maar ook de derde doelman Erwin van Trigt is vandaag uitgevallen. Die zou nu in ieder geval volgende week moeten keepen tegen Excelsior ’20 in de beker’, zegt Zevenbergen tot besluit. De ploeg kreeg verder nog een compliment van de tegenstander dat het zich ondanks het verloop in het duel, uitstekend heeft gedragen.

90+10 Rowendy Schoop 4-4

Invallende doelman Serhan Tenecioglu pakte direct een strafschop van Rowendy Schoop. Er waren rode kaarten voor Rini Stoppelenburg en Serhan Tenekecioglu. Twee keer geel was er voor Kevin Lenz.

Opstelling PFC: Rini Stoppelenburg (82 Serhan Tenekecioglu, 90 Steven Kot); Jock de Burgo, Shibi Rojer, Jerry Fortes, Steven de Brito,  Vailon Rinaldo Ligeon ; Wesley Schouten (73 Adriaan Veiga Mendes Texeira); Rowan Zechiël (75 Serhan Tenekecioglu) ; Marcello Gomes Da Vega ;Kevin Lenz en  Jefgeni Liesdek (80 Steven Kot).