Archieffoto: Peter de Jong
Archieffoto: Peter de Jong

Volleyballers Spivo in opmars

Sport 107 keer gelezen

Tilburg - De mannen van Spivo hebben de uitbeurt in Tilburg tegen Triade/VCT 2 met een klinkende 0-4 (19-25, 19-25, 24-26, 21-25) overwinning afgesloten. De formatie van Mirelle Heerdink is met de volle bak punten opgeschoven naar zesde plaats in de derde divisie A. De Spijkenissers, die in de Tilburgse Topsporthal uitkwamen zonder de geblesseerde Jan-Willem Mijnans en Chris Putter (weekendjeweg.nl), maar met de weer redelijk herstelde Alex Verwoert (foto) als libero, wisselden uitstekende momenten af met zwakke periodes.

‘Waar voorheen spannende sets werden verloren, daar zijn we nu in staat om de set met karakter over de streep te trekken,’ onderstreepte de coach van Spivo daarmee de veerkracht van haar team. Spivo liet zich in de eerste twee sets niet verleiden mee te gaan in het trage spel van de tegenstander, maar nam zelf de verantwoordelijkheid om het spel naar zich toe te trekken. ‘Na twee goede sets, liepen in de periode aanvankelijk achter de feiten aan, maar mede door twee time-outs en een wissel wisten we de 9-1 achterstand puntje voor puntje in te lopen en uiteindelijk om te buigen in een 19-21 voorsprong. Jammerlijk gaven we deze aanvankelijk weer weg, maar bij 24-24 viel het kwartje gelukkig onze kant op.’ Het team van Spivo liep in de laatste set van vermoeidheid op de toppen van de tenen, maar door een dosis karakter en mentaal goed in het vel stekend, werd de set (21-25) en daarmee de volle buit alsnog in de wacht gesleept. ‘We gaan nu maar stiekem naar de bovenkant van de middenmoot kijken,’ aldus de positieve benadering van coach Mirelle Heerdink. Spivo speelt aanstaande zaterdag om 16.15 uur in Den Oert tegen fusieclub Zuvo/De Burgst Breda.

Spivo:  Robert Nijsen, Marco de Wit, Ben Wols, Albert Bakker, Ronald Tabink, Michiel Ruigrok, Wichard Oorschot en Alex Verwoert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant