Archieffoto Peter de Jong

Bernisse geeft twee keer een voorsprong weg

Sport 72 keer gelezen

Dirksland - Bernisse heeft de topper in de vierde klasse G in Dirksland tegen DVV ’09 met een 3-3 (0-2) gelijkspel afgesloten. De Heenvlieters blijven derde op drie punten van koploper Rockanje en één punt van SNS. Bovendien maken de Bernissers nog kans op de eerste periode als het aanstaande zaterdag de uitbeurt bij Herkingen ’55 en op zaterdag 1 november in eigen huis de topper tegen SNS winnend weet af te sluiten.

‘Wij waren de eerste helft de betere ploeg, in de tweede helft was het initiatief aan DVV, dus zou je tevreden kunnen zijn met een gelijkspel, ware het niet dat we twee keer een voorsprong hebben weggegeven. Vooral toen we vijf minuten voor tijd nog met 2-3 voor kwamen, maar in de extra tijd door knullig verdedigen uiteindelijk toch nog twee punten weggaven. Ja, daar was ik goed ziek van,’ analyseerde de balende Peter Hoek het spectaculaire scoreverloop van de kraker in Dirksland. Bernisse nam halverwege de eerste helft leiding door topscorer Mo Baydar, die na een afgemeten pass van Mitchel Polet de meegekomen Jeroen de Wit bediende en diens voorzet vervolgens steenhard tegen het garen kopte: 0-1. Vijf minuten later stond Mo Baydar wederom op de goede plaats om de vrije trap van Jeroen de Wit in te koppen: 0-2. De manschappen van Peter Hoek hadden tijdens de rust kennelijk geen oor voor de boodschap van hun trainer een vroege tegentreffer te voorkomen, want nadat Mo Baydar direct na rust de pech had met een knal op de paal, kwam het agressieve DVV ’09 dichterbij. De thuisclub rook met veel opportunisme bloed en kreeg waar het voor ging, de gelijkmaker: 2-2. Marvin Jansen leek zich vijf minuten voor tijd met een scrimmage-goal uit een derde assist van Jeroen de Wit (foto) alsnog te ontpoppen als matchwinnaar, maar in blessuretijd kwamen de Dirkslanders alsnog langszij: 3-3. Jean Paul Kers zat met een zware hoofdpijn op de bank, bleek niet in staat om in te vallen. Bernisse gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Herkingen ’55.

Bernisse: Mitchell Dekker; Michael van der Velde, Mark Althusius, Roman Pardon, Tim Wijngaard; Jeroen Breederland, Jeroen de Wit, Erik Hoek, Mo Baydar; Berry de Ridder (24. Michel Hiwat), Mitchel Polet (67. Marvin Jansen).