Foto's Aad van der Voorn
Foto's Aad van der Voorn

Zuidland bekert verder na zege op Poortugaal

Sport 148 keer gelezen

Poortugaal – Zuidland is er zaterdagavond in geslaagd om bij de laatste 26 ploegen in het districtsbeker toernooi te komen. De formatie van Adri van Tiggelen wist de zondag tak van Poortugaal te verslaan met 1-2.

Op sportpark Albrandswaard was het de thuisploeg die uitstekend uit de startblokken kwam. Via een treffer van Chris Promes wist Poortugaal de voorsprong op het scorebord te brengen. Na de thee was het een schitterende vrije trap van Maurice Wolters die de ploegen weer naast elkaar bracht. Nadat Robert Michilsen ver kon komen trok Eri van der Zwan aan de noodrem en mocht hij met rood voortijdig inrukken. Vervolgens viel ook Xander Koster uit met een schouder uit de kom en waren alle wissels verbruikt bij de ploeg van Patrick Kok uit Albrandswaard. In de slotfase was het John van Tiggelen die voor de 1-2 eindstand zorgde. ’Voor rust hadden we al kansen gehad, maar door een foutje van de scheidsrechter speelden hun door en scoorden ze. Daardoor konden ze ontsnappen. Vervolgens speelden we tegen tien man, nadat Robert Michilsen werd neergehaald. Eigenlijk zijn we daarna ook beter geweest. De overwinning is dan ook zeer terecht’, zegt trainer Adri van Tiggelen na het duel.  ‘We hebben vandaag van onszelf verloren. Dat krijg je als de taken niet goed worden uitgevoerd. Sommige speelden na de 1-0 op zeventig procent. Dan kun je van iedereen verliezen. Zuidland is een goede voetballende ploeg. Als wij dan ook met negen man eindigen en de inzet is niet volledig, dan is dat niet genoeg om de tegenstander op de knieën te krijgen’, zegt trainer Patrick Kok na de uitschakeling. Zaterdag wacht de competitie weer voor Zuidland, dan moet de ploeg opnieuw naar Albrandswaard afreizen voor het duel met Oude Maas.

Opstelling Poortugaal: Jimmy van der Leer; Jeffrey van Velzen; Carli Wessels; Eri van der Zwan; Jordy Rijsdijk; Alex Ruitenberg; Alex de Soussa Amaral (Rudy Spekman); Dave van Driel; Chris Promes (Xander Koster); Sander van Gool en Kadir Görer (Niels Versteege).

Opstelling Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster , Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Jelle Wolters; Maurice Wolters, Robert Michilsen, Robin van Buuren; Mike Fiere, John van Tiggelen, Stefan Kerkhof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant