Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Zuidland hapert in spektakel tegen NeptunusSchiebroek

Sport 96 keer gelezen

Zuidland - Zuidland heeft middels een 3-3 (0-1) gelijkspel twee dure punten laten liggen tegen NeptunusSchiebroek. Met dat resultaat mochten de mannen van Adri van Tiggelen niet eens mopperen, want een kwartier voor tijd keken zij nog tegen een 0-3 achterstand aan. De mentale weerbaarheid is echter groot bij de Zuidlanders, want aan het einde van de officiële speeltijd wees het scorebord op Groot Nibbeland toch nog 3-3 aan.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af tussen de zestienmetergebieden. De Rotterdammers kwamen vlak voor rust één keer goed door, maar dat betekende wel gelijk de 0-1. Neptunus verdubbelde de score na een uur spelen tot 0-2, waarop het voor de Zuidlanders een sombere middag leek te worden. Zeker toen Mark Snijder na een vermeende overtreding zijn tweede gele kaart incasseerde. Het werd zelfs nog 0-3, maar de tien Zuidlanders wilden zich echter niet zomaar gewonnen geven. John van Tiggelen maakte zich een kwartier voor tijd knap vrij en schoot de bal vanuit de draai via de paal tegen het garen: 1-3. De thuisclub kreeg weer hoop, zeker op het moment dat een Neptuniaan het rood kreeg voorgehouden en de personele bezetting van beide partijen weer in evenwicht was. Adri van Tiggelen dirigeerde Marcel van den Berg (foto) naar de frontlinie. Dat leverde meteen succes op, want de verdediger kopte een voorzet vanaf de flank steenhard tegen het garen: 2-3. Het spektakel duurde voort met een steekbal van John van Tiggelen op de hand van een tegenstander. De toegekende een strafschop werd door specialist Marcel van den Berg binnen geschoten: 3-3. ‘Normaal gesproken reken je bij 0-3 zo kort voor het einde nergens meer op, maar met de aansluitingstreffer en de rode kaart voor die speler was er opeens weer hoop en wilden de spelers er toch weer voor gaan,’ complimenteerde de trainer van Zuidland zijn ploeg met de mentale krachten, die boven kwamen drijven. ‘Met spirit en moed hebben zij er toch nog het maximaal haalbare eruit gehaald. We haalden bijna het potje nog uit, maar Frank (Molendijk, DR) schoot de vrije trap op de kruising. Op basis van de tweede helft was een gelijkspel de juiste verhouding,’ aldus Adri van Tiggelen. Mike Fiere maakte na zijn blessure als invaller weer minuten voor de blauwhemden. Zuidland bezet de gedeelde derde plaats in de tweede klasse D.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster (57. Martijn Terlouw), Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Mark Snijder; Maurice Wolters, Robert Michilsen (80. Mike Fiere), Robin van Buuren; Runell Martis (70. Sediq Walizada), John van Tiggelen, Stefan Kerkhof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant