Archieffoto Peter de Jong

SC Botlek zakt verder na nederlaag bij Lombardijen

Sport 35 keer gelezen

Rotterdam - SC Botlek heeft met de 2-1 (1-1) nederlaag tegen Lombardijen evenals tegen Zuidland een gelijkspel in de slotfase uit handen gegeven. ‘De spelers moeten op dit niveau begrijpen dat je het punt in de slotfase van een wedstrijd over de streep moet trekken en daarnaast mag hopen op meer in plaats van op dat moment nog een overwinning na te jagen,’ bekritiseerde Rinus Schrijver zijn manschappen de onnodig weggegeven drie punten.

‘Nu kregen we het deksel van een gelouterde ploeg als Lombardijen op ons hoofd. Het is jammer, want we hebben ons weer niet beloond. We zullen het nu over een andere boeg moeten gooien, want er zullen resultaten geboekt moeten worden.’ SC Botlek had in het eerste uur niet veel in te brengen tegen een Lombardijen dat met ervaren en doorgewinterde krachten goed voor de dag kwam. De Botlekkers kregen een kwartier voor rust meer vat op het spel van de club uit Zuid. Dat leverde na krap een half uur spelen de verdiende voorsprong op door een goal van Glen Meeles, die een aangever van Nasser Abdalla tegen de touwen peerde: 0-1. Even later was de stand weer in evenwicht: 1-1. Een domper op de wedstrijd was het wegvallen van de geblesseerd geraakte Jordy de Winter met een liesblessure. Na de gelijkmaker schoot Glen Meeles wederom een pass van Nasser Abdalla op de paal. Trainer Rinus Schrijver hamerde zijn spelers er tijdens de rust op combinatiespel te blijven spelen. De SC bleef de betere ploeg, schiep zich ook kansen, maar treffers bleven uit. Drie minuten voor tijd wierp het sluwe Lombardijen roet in het Spijkenisser eten door de tweede treffer achter doelman Kevin Rijsdijk te deponeren: 2-1. ‘We zullen tegen Strijen, Pernis en Piershil de punten moeten gaan pakken om niet in een vervelende situatie zoals nu op de tiende plaats op de ranglijst te geraken.’

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Gerson Almeida, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Glenn Meeles, John Lopes Cruz (75. Mick Hoendersloot), Jordy de Winter (31. Ralf van der Meer); Jamal Abdalla (80. Kenny Lopes Cruz); Nasser Abdalla, John Ackon.