Archieffoto Peter de Jong

SV Simonshaven krijgt te weinig tegen Egelantier Boys

Sport 126 keer gelezen

Simonshaven - SV Simonshaven is het kennelijk nog niet gegund om een wedstrijd winnend af te sluiten, want ook het treffen onder aan de Schuddebeursedijk tegen Egelantier Boys ging met 3-4 (2-2) verloren.

‘We begonnen super, want we stonden al na één minuut spelen met 1-0 voor door een goal van Jerry (van de Ent, DR). We hebben vervolgens weinig meer gedaan om de voorsprong uit te bouwen. Egelantier Boys heeft daarbij een ervaren ploeg, dat bij een achterstand niet zo snel in de war raakt,’ aldus Richard van der Werf. Egelantier Boys was inderdaad niet onder de indruk, want het kwam middels een vrije trap weer op gelijke hoogte: 1-1. Vijf minuten voor rust bestrafte de warrig leidende scheidsrechter handtastelijkheid jegens Jeroen de Kruik met een strafschop. Desney Hermsem belastte zich met dat karwei door de kalkbal onberispelijk langs de Rotterdamse doelman te jagen: 2-1. Vlak voor rust kreeg Egelantier Boys een soortgelijk cadeautje en was doelman Bas Oster (foto) kansloos op de strafschop: 2-2. Simonshaven voelde dat er wat te halen was en kwam geladen uit de startblokken. Dave van Dongen zette zijn ploeg weer op winst: 3-2. ‘Daarna ging het toch weer mis, ontbrak de rust in de ploeg en was er van enig positiespel nauwelijks sprake. Bovendien zat er aan die twee goals van EB ook een luchtje,’ doelde de trainer van Simonshaven op het bedenkelijke optreden van de scheidsrechter. ‘Het is jammer, dat de ploeg zichzelf na veel arbeid tijdens de training en in de wedstrijd niet met een dikverdiend puntje heeft beloond.’

SV Simonshaven:  Bas Oster; Kevin Francois, Erik Huizenga, Desley Hermsen, Carlo van der Linden; Laurens de Bruin (65. Yoran Belder), Bjorn Kommeren (30. Ricardo van Driel), Richard van Baarlen; Dave van Dongen, Jeroen de Kruik, Jerry van de Ent.