Foto: A. Barendregt.
Foto: A. Barendregt.

UPDATE - Glycerinelekkage: A15 Europoort dicht

Actueel 71 keer gelezen

De A15 is afgelopen nacht om 03.30 uur weer open gegaan. Daarmee is een nieuwe verkeerschaos in de ochtendspits voorkomen.Rijkswaterstaat had ingeschat dat de schoonmaak tot 04.00 uur zou duren.

Regio - Een vrachtwagen geladen met glycerine, is dinsdagmiddag rond half 6 op de A15 richting Europoort in de problemen geraakt. De vrachtwagen was net het knooppunt Benelux voorbij toen bleek dat de lading lekte. Het gaat om duizenden liters bericht een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De A15 werd daarom afgesloten tussen Pernis en Hoogvliet. Ook het verkeer op de A4 vanuit Vlaardingen kan nu bij het knooppunt Benelux de A15 richting Europoort niet op.

DCMR laat weten dat zijn chemisch adviseurs op de locatie zijn. Vooral voor assistentie bij het opruimen, want glycerine stinkt en is vies, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid van mensen. De basis is niet chemisch maar dierlijk. Automobilisten krijgen het advies om hun auto grondig te reinigen als ze met de stof in aanraking zijn geweest. Ze kunnen het beste water en zeep gebruiken.

Ook is er een ZOAB-cleaner ter plaatse. Wat de oorzaak is van de lekkage wordt onderzocht. De avondspits ondervindt ernstige vertraging. Het is nog onbekend wanneer de A15 en de verbindingsweg vrijgegeven kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant