Afbeelding

Najaarsrit Oldtimer Brommers Club

Actueel 273 keer gelezen

Regio - Op zaterdag 20 september was er weer de traditionele najaarsrit over Voor-Putten; een rit die zoals gewoonlijk tot ieders tevredenheid wordt uitgezet door Cees Varekamp uit Rozenburg.

Dit jaar waren er 140 leden en 10 verkeersregelaars. Ruim 150 brommers dus, waaronder negen uit Rozenburg. Dit negental ging eerst van Rozenburg naar de Lier om daar te starten bij het clubhuis van OBC De Oudcamp.

De deelnemers werden niet zoals vorig jaar gehinderd door allerlei obstakels zzoals het vastlopen van het weggetje bij de manege bij Maasdijk, de wachttijd in de regen bij het wegrijden van de veerpont in Rozenburg en de politie-marathon die over het parcours langs de Brielse Maas reed en de ambulance in Rozenburg die de geplande route enigzins in de war gooide. Na het overvaren van Maassluis naar Rozenburg  (Zoals Johan de Zeeuw als beheerder van het clubhuis zegt het dorp van de “Overkanters”) op een afgeladen veerboot waar nog slechts een paar auto’s bij konden zijn de brommers via Rozenburg en de diverse bruggen naar Voorne Putten gereden. De oversteek  van de Groene Kruisweg richting Vierpolders was het eerste “obstakel” wat door de verkeersregelaars zeer bekwaamd werd opgelost.

Vervolgens reden ze langs de stopplaats van vorig jaar (Cafe De Tiende Penning in Vierpolders) de route over het landelijke Voorne Putten waarbij ze onder andere het gebied Hollemare passeerden. Na het rijden kris-kras over dijken en polderwegen moesten ze de drukke Kanaalweg die naar Hellevoetsluis gaat oversteken om op het oostelijk deel van Voorne-Putten te komen. Ook dit werd door de verkeersregelaars netjes geregeld en de automobilisten die moesten wachten hebben genoten van het bonte pluimage van brommers wat voorbij kwam. Het is werkelijk indrukwekkend om in zo’n poldergebied bij het nemen van een bocht te zien wat een geweldige sliert brommers dan meedoen; je moet dan al gauw rekenen op een sliert van zo’n 500-700 meters soms rokende en ietwat stinkende brommers. Na diverse omzwervingen kwamen ze aan in Oudenhoorn en daarna reden ze richting Hellevoetsluis waarbij ze  Farm Frites passeerden.

In plaats van richting Hellevoetsluis zijn ze linksaf de Zeedijk op gereden richting Hekelingen. Halverwege zijn ze de zeer rustieke polder ingedoken en kwamen ze uit bij de v.v. Zuidland. Na een omtrekkende beweging over de Kerkweg en daarna passage door het centrum van “Sland” zijn ze gereden langs Abbenbroek richting Geervliet. Daar zijn ze langs de Groene Kruisweg na ca. 200 meter afgeslagen naar de stopplaats van Recreatierestaurant La Campagne. 

Via het dorp Zwartewaal waar ze sinds lange tijd niet zoveel (oude) brommers hebben zien voorbij komen, ging de groep terug naar Rozenburg en het veer naar Maassluis. Samen hebben ze er een slordige 9000 kilometer op zitten, wat een geslaagde rit genoemd mag worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant