Afbeelding

Armoedegelden alsnog naar kinderen in armoede

Actueel 61 keer gelezen

Spijkenisse - In het voorjaar van 2013 zijn vanuit de nationale overheid extra middelen vrijgemaakt voor de bestrijding van armoede en schulden. Over de inzet van deze middelen heeft het College van de gemeente Spijkenisse besloten in oktober 2013. Alle middelen zijn ingezet, met uitzondering van de middelen voor het project Mesis. De reden daarvan is dat na grondig onderzoek bleek dat de voordelen van dit screeningsinstrument grotendeels al geregeld zijn in de huidige werkwijze.

Tijdens de commissievergadering Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Volksgezondheid heeft de Partij van de Arbeid bij monde van Gert-Jan Alberts opgemerkt dat dit bedrag is teruggevloeid naar de algemene middelen en om die reden niet besteed is aan de doelgroep. De fractievoorzitter van de PvdA heeft zijn afschuw hier vervolgens over uitgesproken.

Inmiddels heeft het college besloten het niet bestede bedrag ad € 13.416 in 2013 te bestemmen voor de intensivering van armoedebeleid. Binnenkort zal hiertoe een voorstel worden gedaan door het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant