Archieffoto: Peter de Jong
Archieffoto: Peter de Jong

SC Botlek tweede klasse onwaardig

Sport 61 keer gelezen

Krimpen aan den IJssel - Rinus Schrijver was afgelopen zaterdag na de blamerende 5-2 (1-0) nederlaag tegen DCV in Krimpen aan den IJssel nauwelijks te spreken over de verrichtingen van zijn manschappen. ‘Na een hoopvol begin, zakten we naar een dieptepunt, tweede klasse onwaardig,’ sprak de trainer van SC Botlek zijn teleurstelling uit. ‘Er was nauwelijks sprake van enige opbouw, hanteerde een slechte dekking en in plaats van als een team te spelen, zag ik slechts eilandjes.’ SC Botlek begon overigens hoopvol aan de wedstrijd, maar nadat Nasser Abdalla op een aangever van John Ackon een grote kans op 0-1 onbenut had gelaten, zakte de ploeg als een plumpudding in elkaar. Niemand stond op om de kar te trekken.

De Krimpenaren namen precies op het halfuur de leiding: 1-0. ‘We hadden met elkaar afgesproken van de goal af te spelen, maar als je gaat teruglopen vraag je om problemen. Tijdens de rust heb ik tegen de spelers gezegd om in de taak te blijven voetballen.’ De wijze woorden van de trainer vonden kennelijk geen gehoor, want de Krimpenaren liepen uit naar 4-0. Nadat een DCV-er de rode kaart had ontvangen, probeerden de elf van SC Botlek de meubelen nog enigszins te redden. Ralf van der Meer en Nasser Abdalla brachten de spanning met twee voltreffers weer terug in de wedstrijd: 4-2, maar het enigszins bevreesde DCV maakte met de vijfde goal dan toch een einde aan de tweestrijd: 5-2. ‘SC Botlek is tot meer in staat, maar dan zullen de mannen wel uit een ander vaatje moeten tappen. Het was richting Zuidland een slechte generale, dus laten we dan maar op het beste hopen. Ik hoef mijn spelers voor de wedstrijd tegen Zuidland in elk geval niet te motiveren,’ aldus Rinus Schrijver. De derby op De Brug begint om 14.30 uur.


SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Gerson Almeida, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Glenn Meeles (46. Jamal Abdalla), John Lopes Cruz, Jeffrey Pols (46. Ralf van der Meer); Jordy de Winter; Nasser Abdalla, John Ackon.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant