Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse brengt eerste schaap over de dam

Sport 105 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse heeft in de hoofdklasse B na drie nederlagen op rij de eerste overwinning van het seizoen behaald. De formatie van Peter Wubben versloeg op het sportpark Jaap Riedijk opponent Zwaluwen Vlaardingen met 2-0 (0-0). De Spijkenissers kregen in de gelijkopgaande Rijnmond-derby enkele goede kansen, maar Mark Bevaart en Djerreld Muntslag zagen geen kans de Vlaardingse doelwachter het nakijken te geven.

Vlak voor rust moest doelman Dyron Bijl al zijn talenten aanspreken om een Vlaardingse doorboring te voorkomen. De formatie van Adri Poldervaart, de voormalige trainer van Spijkenisse, had in het tweede deel weliswaar meer balbezit, maar de sterke afweer van Spijkenisse hield de poort naar Dyron Bijl gesloten. Na krap een uur spelen bediende Ruperto Dorothea de bal na een individuele actie bij Jeffrey Duijnstee, die zich op zijn knap wegdraaide van zijn tegenstander en het leer vervolgens in de verre hoek deponeerde: 1-0. Tien minuten later bood Shane van den Engel de spits van Spijkenisse de doortocht naar het doel, waarop Jeffrey Duijnstee de Vlaardingse sluitpost opnieuw passeerde: 2-0. ‘We hebben een paar keer zeer ongelukkig verloren, dus je begrijpt dat de ploeg hard toe was aan een overwinning. We gaan nu met drie punten met een beter gevoel naar Smitshoek, weer een zware klus, maar we kunnen het,’ aldus Peter Wubben.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Delrencio dos Reis, Bart van Muyen, Etienne Mariana (65. Elwin Spoel); Mark Bevaart, Jerson Rebeiro, Shane van den Engel; Ruperto Dorothea; Jeffrey Duijnstee (75. Jazzy Adams), Djerreld Muntslag (60. Julien Gret).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant