SCO ’63 moet punten inleveren tegen Oud-Beijerland

Sport 89 keer gelezen

Oud-Beijerland: SCO ’63 kreeg na afloop de complimenten voor het goede spel, maar Oud-Beijerland deed zich met de 2-1 (2-1) overwinning tegoed met de punten. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar hebben daarbij ook weer achter de feiten aangelopen,’ stelde trainer Serge Lopes. Na krap een kwartier spelen schoot Leonard van Maaren de bal na een goed lopende aanval achter doelman Jeffry Hoenschuh: 1-0. Halverwege de eerste helft tikte Guus Smulders de bal voor de tweede keer langs de Spijkenisser doelwachter: 2-0.

Na ruim een halfuur spelen bracht Maëlo de la Court voor het aandringende SCO ’63 de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd: 2-1. Vlak voor rust was daar de tegenvaller voor SCO ’63, toen Leonardo Mota Romero na zijn tweede gele kaart mocht inrukken. De tien Spijkenissers vochten in de tweede helft als leeuwen, bleven ook de beter voetballende ploeg, maar ondanks enkele goede kansen moesten zij de terugkeer op de pont bij Hekelingen met lege handen aanvaarden. SCO ’63 had ook nog met pech te kampen, want doelman Kevin van Everdingen kreeg tijdens de warming-up weer hinder van zijn enkel. ‘Jeffrey Hoenschuh traint inmiddels twee weken met de groep mee, maar heeft de laatste acht jaar niet meer onder de lat gestaan. Nu moest hij meteen aan de bak en heeft het goed gedaan.’ SCO ’63 speelt aanstaande zaterdag op het sportpark Oostbroek om 14.30 uur de topper tegen NBSVV.

SCO’63: Jeffrey Hoenschuh; Remy Verweij (20. Kevin Dullemond), Leonardo Mota Romero, Lucien Juliana, Melcom Tjon-a-Fon; Sherman Concetion (75. Lennard Udenhout), Jeanvre Andrea, Reinold Molina (70. Orgun Sonmez), Michael Brumey; Dimitri Becht, Maëlo de la Court.