Foto's: Peter de Jong

Bernisse bereikt monsterscore tegen Zwartewaal

Sport 106 keer gelezen

Heenvliet - Bernisse heeft afgelopen zaterdag met 9-1 (6-1) uitgehaald tegen Zwartewaal. De Kanaalderby was op het sportpark aan de Groene Kruisweg al na zeven minuten gespeeld. Bernisse, met de weer op het oude nest teruggekeerde Berry de Ridder, Mark Althusius en Jeroen de Wit in de gelederen, was vanaf de eerste tot en met de laatste minuut heer en meester. Berry de Ridder kopte al na twee minuten spelen een voorzet van Marvin Jansen tegen het garen: 1-0. Mark Althusius verdubbelde de marge door een goed aangesneden voorzet van Erik Hoek binnen te schieten: 2-0.

Nadat Zwartewaal nog even middels een onduidelijk gegeven strafschop dichterbij was gekomen (2-1), kopte Muhamed Baydar halverwege de eerste helft een voorzet van Jeroen de Wit achter de Zwartewaalse sluitpost: 3-1. Mark Althusius, Muhamed Baydar en Erik Hoek (strafschop na neerleggen Althusius) bepaalden de ruststand op 6-1. ‘Ik heb tijdens de rust gezegd er geen campingwedstrijd van te maken, maar geconcentreerd door te gaan,’ wilde trainer Peter Hoek de score tot in de dubbele cijfers brengen. Zover kwam het niet, maar door doelpunten van Niels Molendijk, wederom een door Erik Hoek benutte strafschop na het onderuithalen van Mike van der Velde, en Mo Baydar kwam het met 9-1 wel heel dichtbij. We hebben er vanaf het begin bovenop gezeten. Ik ben van mening dat we met deze ploeg mee moeten doen voor de prijzen.’ Bernisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in de Pallandtpolder in Middelharnis tegen het nog puntloze De Jonge Spartaan van ex-Bernisser Peter Marcel Nauta.

Bernisse: Mitchell Dekker; Michael van der Velde, Roman Pardon, Niels Molendijk, Jean Paul Kers; Erik Hoek, Jeroen de Wit, Mark Althusius (56. Rick Onderstal), Mo Baydar; Berry de Ridder (60. Tim Wijngaard), Marvin Jansen (55. Mitchel Polet).