PFC lekker op schot tegen VFC

Sport 92 keer gelezen

Geervliet – PFC heeft zondag goede zaken gedaan in de wedstrijd tegen VFC. De Vlaardingers werden aan de Toldijk gedeklasseerd en PFC zegevierde met 5-1. Al na een kwartier kwam de ploeg op voorsprong door topschutter Wesley Schouten. Drie minuten later was het Jefgeni Liesdek die voor de tweede treffer van de middag zorgde voor de ploeg van Francis Janse. Vervolgens vonden de ploegen het wel even best en gingen de ploegen na drie kwartier met 2-0 de kleedkamer in.

Acht minuten na de thee zorgde Steve Kot voor de 3-0 en binnen tien minuten was het Liesdek die voor de tweede keer het net liet bollen voor PFC en de stand naar 4-0 tilde. Drie minuten later deed Roy van de Berg iets terug namens de gasten. Vrijwel direct zocht PFC het doel weer op van de tegenstander en was het Vailon Rinaldo Ligeon die de eindstand bepaalde op 5-1. ‘We kwamen heel snel binnen twintig minuten op 2-0 voorsprong. Daarna werd het toch wat slordig. Na rust hebben we er een tandje bij gedaan en toen het 3-0 stond was het gelopen koers voor ons. We waren vandaag op alle fronten beter. Na rust liepen we over ze heen’, zegt elftalleider Han Zevenbergen na het duel. VFC heeft deze competitie nog geen punt behaald en door de overwinning van de Geervlieters stijgt PFC naar een gedeelde tweede plaats met twee punten achterstand op DRL, TOGB en Gouda, die koploper zijn. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Groeneweg dat slechts één punt behaalde deze competitie.