Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Olympia behaalt dure overwinning tegen Seolto

Sport 55 keer gelezen

Spijkenisse - Olympia heeft afgelopen zaterdag met een 12-9 (7-6) overwinning tegen Seolto ook na drie wedstrijden de ongeslagen status behouden. De zege die de Olympianen op het sportpark De Brug behaalde, was nuttig maar echter ook heel duur, want Martijn Koolwijk met een knieblessure en Lennard Orgers met kuitproblemen moesten het veld noodgedwongen voortijdig verlaten. En dat terwijl aanvoerder Dennis Cromzigt vanwege een knieblessure al helemaal niet in actie kwam.

‘Ik hoop over een week of vier weer over Dennis en Martijn te kunnen beschikken, want het gemis van beide mannen is toch een aderlating in de selectie. Ik verwacht dat Lennard aanstaande zaterdag weer fit is om te spelen,’ aldus de geplaagde Stefan Gringhuis. De resultaten blijven de coach van de Spijkenisser korfbalclub wel toelachen, want zijn team voert samen met Weidevogels de lijst aan in de derde klasse J van de veldcompetitie. ‘We spelen zaterdag in Rotterdam tegen NIO en vervolgens staat de krachtmeting met Weidevogels op het programma. Het wordt hoe dan ook puzzelen in de opstelling.’ Olympia begon de wedstrijd voortvarend, maar zag de 4-0 voorsprong nog voor rust slinken tot 7-6. ‘We lieten teveel steken vallen, vooral rondom de paal. We hebben de puntjes op de i gezet, waarop de ploeg de overwinning op karakter heeft binnen gehaald.’ Olympia speelt aanstaande zaterdag om 16.00 uur op het sportpark aan de Aabeelweg in Rotterdam tegen NIO.

Olympia: Charlotte Gret, Rilana Cafferata (1 keer), Daan Prikker (4 keer), Martijn Koolwijk (52. Sebastiaan Visser); Lennard Orgers (3 keer, 60. Aldo Cafferata), Jerry Kasten (3 keer), Daphne van de Water, Naomi van de Water (60. Elise Cafferata 1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant