Foto: Peter de Jong
Foto: Peter de Jong

Zuidland laat Pernis met zevenklapper wegkomen

Sport 84 keer gelezen

Zuidland - Zuidland heeft na het 1-1 gelijkspel bij Strijen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met een zevenklapper tegen Pernis afgesloten: 7-0 (1-0). De Zuidlanders willen het verloren terrein in de eerste klasse zo snel mogelijk herwinnen en lieten dat tegen de Pernissers ook duidelijk zien. ‘Of Pernis was zo zwak of wij waren zo sterk,’ vroeg trainer Adri van Tiggelen zich af. Een feit was dat de Zuidland op Groot Nibbeland veruit de bovenliggende partij was. Nadat John van Tiggelen halverwege de eerste helft de score voor Zuidland had geopend (1-0), werd op het halfuur een doelman Jan Willem Hellemond met rood de wacht aangezegd.

Zuidland kwam in de tweede helft tegen de tien van Pernis al na twee minuten spelen los door een eigen goal: 2-0. ‘Op dat moment stortte Pernis helemaal in.’ Runell Martis, Corly Bazoer, Marcel van den Berg, Stefan Kerkhof en wederom Marcel van den Berg maakten de zeven vol. Zuidland bezet in de tweede klasse D achter de leiders Papendrecht en DCV de derde plaats. ‘De voorbereiding op het seizoen verliep met wisselende resultaten niet echt ideaal, maar uiteindelijk hebben we het goed opgepakt.’ Zuidland speelt aanstaande zaterdag in Ouderkerk aan den IJssel tegen Spirit.

Zuidland: Kevin de Kok; Bastiaan Monster (65. Martijn Terlouw), Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Mark Snijder; Mike Fiere (46. Stefan Kerkhof), Runell Martis, Robert Michilsen, Robin van Buren; John van Tiggelen (46. Maurice Wolters), Corly Bazoer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant