Foto's: Peter de Jong

SV Simonshaven weet weer wat winnen is

Sport 176 keer gelezen

Simonshaven - SV Simonshaven weet na lange tijd eindelijk weer eens wat winnen is. De formatie van de nieuwe trainer Richard van der Werf versloeg het bezoekende WCR met 4-2 (1-2). Daarmee hebben de Simonshavenaren de 3-1 nederlaag van vorige week tegen Spartaan ’20 volledig weggepoetst. ‘Zo ’n eerste thuiswedstrijd wil je winnen. We hebben nagenoeg een nieuwe groep gretige spelers, die naast gezelligheid op de training en in de wedstrijd keihard werkt om tot een positief resultaat te komen. Nu dat is gelukt is dat alleen maar goed voor de moraal en het zelfvertrouwen,’ aldus de trainer van Simonshaven.

De SV nam op het sportpark onder aan de Schuddebeursedijk halverwege de eerste helft door een doelpunt van Dave van Dongen een 1-0 voorsprong. De thuisclub zag de voorsprong vervolgens als sneeuw voor de zon verdwijnen: 1-2. ‘Tijdens de rust heb ik de groep proberen aan te sporen, niet met het hoofd tussen de knieën te blijven zitten, maar met de kop omhoog de tegenstander op te vreten. De ploeg is er vervolgens vol voor gegaan.’ Zo trok de thuisclub met veel wilskracht de plooien door een voltreffer van Richard van Baarlen weer glad: 2-2. De koek was nog niet op, want Sander van Dongen was nog maar net binnen de lijnen of hij liep een scherp aangesneden vrije trap van Kevin Francois tegen het garen: 3-2. ‘Een beter moment kan je niet hebben,’ wees de trainer van Simonshaven op de gouden wissel van Sander van Dongen voor Jerry van de Ent. Tien minuten voor tijd wierp Laurens de Bruin de wedstrijd met een 25-meterschot, dat eerst nog werd gekraakt, maar de doelwachter tegen de rebound van 20 meter geen verweer had, in het slot: 4-2. SV Simonshaven gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij het nog ongeslagen DRL

SV Simonshaven:  Johan van Es; Nick Veraart, Erik Huizenga, Desley Hermsen, Kevin François; Bjorn Kommeren (60. Colin de Vries), Richard van Baarlen, Laurens de Bruin; Ricardo van Driel (50. Ed van Doorn), Dave van Dongen, Jerry van de Ent (70. Sander van Dongen).