Abbenbroek niet scherp genoeg

Sport 89 keer gelezen

Abbenbroek – Abbenbroek heeft zondag niet kunnen winnen van FC Charlois. De ploeg van Bert van der Lijn verloor het duel met 2-3, daar waar het bij rust nog voor stond met 2-1. Het eerste kwartier van het duel liet Abbenbroek zich wat overlopen. Doelman Stokla moest in actie komen bij acties van Raymond van Kammen. Ook voormalig SCO-speler Ricardo Kakialatu schoot naast het doel van Stokla.

Na een kwart duel kwam Kevin van Houtum alleen voor het doel van Abbenbroek en kon hij Kel vin Stokla omzeilen en direct de 0-1 aantekenen. Na een half uur spelen was er een uitstekende afgave van Davey de Wolff die Roy Verwijs bediende en de 1-1 aantekende. Vijf minuten voor de rust kwam  Abbenbroek zelfs op voorsprong toen Danny Kanselaar de bal goed afspeelde op Kevin Dijksman die voor 1-2 zorgde. Bij rust had 2-2 goed gekund, maar Raymond van Kammen faalde alleen voor het Abbenbroekse doel. Na rust had Abbenbroek de rust beter moeten bewaren. Van twee kanten was het niet hoogstaand en na tien minuten van Van Kammen zijn inzet worden gered door Kelvin Stokla. Niet veel later was het een goed genomen corner die op het hoofd van invaller Kevin van Emden kwam en hij kon de 2-2 binnen tikken. Binnen vijf minuten stond het 2-3 toen Kevin van Houtum zag dat Stokla te ver voor zijn doel stond en over de sluitpost heen kon scoren. Veel kansen kregen de ploegen niet meer in het duel. Beste kans op de gelijkmaker was kort voor tijd toen Glenn van der Graft schoot, maar zijn inzet belandde op de paal. ‘Wij voetbalden niet echt meer. Toen we achterkwamen stokte het. We zijn voor rust nog een aantal maal door het oog van de naald gekropen. De winnende gaat dan over de keeper heen, dat mag niet gebeuren. Het is een vervelende nederlaag en ik vond dat we een puntje hadden verdiend. We gingen in hun spel teveel mee. We miste de finesse’, zegt trainer Bert van der Lijn na afloop. Zondag speelt de ploeg bij Meeuwenplaat dat zondag een punt pakte tegen Voorwaarts.