Afbeelding

Ontdek de Dorpskerk op Open Monumentendag

Actueel 43 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 13 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn. De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: ‘Op Reis’, passen. De komende dagen stellen de deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

De Dorpskerk

De Dorpskerk, voorheen de Hervormde Kerk is een van de vijf protestantse kerkgebouwen in Spijkenisse die sinds enkele jaren behoren bij de PKN. De kerk wordt naast de wekelijkse zondagse diensten ook vele malen per jaar gebruikt voor concerten die door de Stoep worden georganiseerd. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in monumenten kunnen in Spijkenisse niet het oudste en meest opvallende gebouw overslaan omdat ze dan echt iets missen.

Voor het dit jaar gekozen thema ‘Op Reis ‘ zal in de kerk enige aandacht worden besteed aan de reizen die door gemeenteleden zijn gemaakt naar o.a. Israël, Taizé in Frankrijk en Iona in Schotland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant