Afbeelding

Daan Sint Maartensdijk slaat ook in eigen Zuidland toe

Sport 158 keer gelezen

Zuidland - Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland demonstreerde in de 61e editie van de Ronde van Zuidland voor nieuwelingen andermaal zijn grote vorm door alweer de achtste seizoenzege op zijn palmares bij te schrijven. De leider van het nationaal nieuwelingenklassement was in een veld van liefst vijftig deelnemers gebrand om in zijn eigen woonplaats gelauwerd te worden en dwong de kussen van rondemiss Claudia van Dijk af door in de sprint af te rekenen met achtereenvolgens Bas Ottevanger, Martin Pluto, Gijs Meijer en Rens Tulner.

‘Winnen in je eigen dorp is het mooiste dat er is,’ glom de 16-jarige Zuidlander van oor tot oor. ‘Maar het was vooral met de wind op de kop aan de Kerkweg heel zwaar.’ Daan van Sintmaartensdijk draait dit seizoen in het tenue van RWC Ahoy’ meer dan uitstekend mee. Zo ook in Zuidland behoorde hij tot de aanstichters van de vlucht met verder Gijs Meijer (Hoornse Ren & Toerclub) uit Oostwoud en zijn ploeggenoten Rens Tulner uit Lexmond en Rotterdammer Herman Brinkman. De wederom prima rijdende Zuidlander Daan Hoole (RWC Ahoy), Bas Ottevanger (Willebrord Wil Vooruit) uit Groot-Ammers, Hagenaar Martin Pluto (Restore), Leidenaar Niels Boele (Swift) en Zaandammer Mel van der Veekens (De Bataaf) sloten later aan bij de vier leiders. De negen man werkten goed samen, maar niet tot de zin van de nerveuze Daan Sintmaartensdijk, want deze trok opnieuw ten aanval. Het was niet toevallig dat de sterke mannen Ottevanger en Pluto op vier toeren van de meet bij de te kloppen man uit Zuidland aanklampten. Toch sloten de zes achtervolgers in de laatste ronde weer aan, maar konden achtereenvolgens Van Sintmaartensdijk, Ottevanger en Pluto de zes volgers in de sprint nog net voorblijven. ‘Ik wilde de groep op zeven ronden weer uit elkaar trekken, maar zij kwamen er toch weer bij. Ik ben de laatste bocht als derde ingegaan en heb daarna alles gegeven wat in mijn vermogen lag,’ glunderde de winnaar.

Uitslag 61e Ronde van Zuidland voor nieuwelingen: 1. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 2. Ottevanger (Groot-Ammers), 3. Pluto (Den Haag), 4. Meijer (Oostwoud), 5. Tulner (Lexmond), 6. Daan Hoole (Zuidland).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant