Afbeelding

Art Oosting best geklasseerde regiorenner in Zuidland

Sport 108 keer gelezen

Zuidland: Art Oosting (foto) heeft in de 61e wielerronde van Zuidland voor sportklassers een goede negende plaats behaald. De Abbenbroeker van De Hoekse Renners demarreerde in een levendige afvalkoers in de laatste ronde met als doel een overwinning mee te nemen naar de Ring in Abbenbroek. Oosting trof het echter niet, want de spurters lagen op de loer en wensten de vluchter geen vrije doortocht.

Brian Burggraaf was met elf overwinningen de grote favoriet, maar ook Giessenburger Arno Hartog (twee overwinningen) en Hagenaar Alfred Rooks (vier zeges en tal van podiumplaatsen) en de kersverse nationaal kampioen bij de sportklassers (ZB-bond) Jan Muis achten zich kansrijk. Nadat Art Oosting de sluipschutters in het wiel had gekregen, sloeg Brian Burggraaf in een zinderende sprint zijn kompanen Alfred Rooks en Arno Hartog van zich af. Art Oosting stelde zich met de Ronde van Abbenbroek op zondag 7 september in het vooruitzicht tevreden met plaats negen. Hellevoeter Stephan Borsboom (STMA) finishte als tiende en de Deltarenners Martin van Rij uit Zuidland en Rockanjenaar Willem Kegge respectievelijk als elfde en twaalfde.

Sportklassers: 1. Brian Burggraaf (Hoofddorp), 2. Rooks (Den Haag), 3. Arno Hartog (Giessenburg), 9. Oosting (Abbenbroek), 10. Borsboom (Hellevoetsluis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant