Maaike wint goud

Sport 71 keer gelezen

Rozenburg - Maaike de Waard is sinds donderdag de beste zwemster van de wereld onder 18 jaar. De Rozenburgse won goud op de Jeugd Olympsche Spelen in Nanjing op haar favoriete nummer de 50 meter rugslag. In de series won ze haar heat met een tijd van 29:03. In de halve finale was ze nog iets sneller, 28:88. Met die tijd moest ze echter nog twee zwemster voor zich dulden. Ze nam tijdens de finale een voorsprong bij de start en onderwaterfase en wist die te behouden. Haar eindtijd van 28,36 seconden was goed voor goud.

Ook voor de 4 X 100 meter vrij moest Maaike het water in en weer in een finale. Maaike startte als eerste en kwam als 6e door na 100 meter. Hierna kwamen Kim Busch, Robin Neumann en Esmee Bos in het water. In deze race moesten de Nederlandse zwemsters genoegen nemen met een vierde plaats.